Eskişehir Şeker Fabrikası'nın çevreye yaydığı kokudan rahatsız olan Şeker Mahallesi sakinleri, fabrika önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Mahalleli adına açıklamalarda bulunan Sevgi Akmen, 'Memnuniyet verici bir şekilde yıllar içinde üretimini arttıran Şeker Fabrikası, şeker ve etanol endüstrisinin yan ürünü olarak ortaya çıkan ve çevreye rahatsızlık veren şilempe kokusu sorunuyla ilgili ne yazık ki son derece olumsuz bir tutum sergilemeye devam ediyor' dedi.
NEFES ALAMIYORUZ
Fabrikadan kaynaklanan koku nedeniyle cam açamadıklarını, rahat nefes alamadıklarını, zaman zaman sokağa çıkmakta bile zorlandıklarını kaydeden Akmen, 'Şikayetlerimizi çeşitli ortamlarda defalarca dile getirmemize karşın ne yazık ki yıllar içinde hiçbir gelişme sağlanmadı. Koku sorunu ile ilgili fabrika yönetiminden net bir bilgilendirme istiyoruz. Kalıcı bir çözüm bulunması için ikna edici bir açıklama bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
SAYGILI DAVRANIN
İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne de çağrıda bulunan Akmen, 'Koku sorunu çözülmediği için fabrikaya bugüne dek herhangi bir ceza işlemi yaptınız mı? Sorunun çözümü için ne gibi yaptırımlar uygulayabilirsiniz?' şeklinde konuştu. Akmen sözlerini şöyle noktaladı: 'Eskişehir halkı adına fabrika yönetimine bir kez daha sesleniyoruz. Çevreye duyarlı üretim yapın. Çevreye saygılı davranın. Üretin ama kötü koku yaymayın.' HM
Editör: TE Bilisim