Küçük Millet Meclisi koronavirüs sürecinde ilk kez toplandı. Özdilek Sanat Merkezinin bahçesinde koronavirüs tedbirlerine uygun olarak toplanan mecliste Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Tabipler Odası eski Başkanı Mehmet Akif Aladağ ve Avukat Şahap Arpacı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
DOĞRU DEĞİL
Eskişehir'deki koronavirüs sürecini anlatan Tabipler Odası eski Başkanı Mehmet Akif Aladağ, 'Salgın boyutları Eskişehir'de diğer illerle paralellik gösteriyor. Başta pik yakaladı, sonra düştü. Normalleşmeyle tekrar yükselme yaşadı. Şimdi bir plato çizdi ve yavaş yavaş inişe geçti. Burada rakamlar üzerinden konuşmanın doğru olduğuna inanmıyorum. Şu an Eskişehir'de 2 bine yakın pozitif test var gözüküyor. Ama rakamların haricinde muayene bulgularıyla bu sayının fazla olduğunu biliyoruz. Bu enfeksiyon tüm dünyaya yayıldıktan sonra Türkiye'de etkisini gösterdi. Rakam ne olursa olsun öldürücü bir virüs. Virüsün bilineni bilinmeyeninden daha az ama zamanla ilgilerin çoğunluğuna ulaşılır ve ona göre tedbir alınır' dedi.
KANUNA AYKIRI
Değişen Baro seçim sistemiyle ilgili konuşan Avukat Şahap Arpacı, 'Hepimizin gözlemlediği gibi çok yoğun bir 20 gün yaşadık. Yapılan değişiklikle iki bin avukata ulaşanlara baro kurma yetkisi verildi. Hiçbir baronun görüşü alınmadan avukatlık kanunu değiştirildi. AK Parti'nin siyasal olarak zor dönemler yaşadığı bu süreçte baroların parçalanması kanuna aykırıdır. Savunma gücünü kırabilmek için bu kanunu çok dayattı. Kapalı kapılar ardından kanun teklifi hazırlandı. Direndik ancak meclisten geçti' ifadelerini kullandı. Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ise, Türkiye'nin farklı bir noktaya evrildiğini belirterek 'Tek adam rejimiyle karşı karşıyayız. Türkiye siyaseten tıkandı. Bu da rejimden kaynaklı. Biz buna karşı toplu söylem ortaya koymalıyız yapamazsak bizim de sorumluluğumuz var' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim