Sosyal medya üzerinden birçok konuya dikkat çeken Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, son olarak yaptığı paylaşımla, köyden şehre göç edenlere 'köye dönün' çağrısında bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlı, 'Özellikle pandemiden sonra insanlara çağrı yapıyorum. Daha doğal daha güzel memlekette yaşamalarını istiyorum. Ülkenin dört bir yanında hemşerilerimiz var. Onların memleketine dönmelerini ve eski anılarını yaşamaları gerekiyor. Birçok tarım arazisi boş duruyor. Burada üretime katılması, nüfusu artırmaları yönünde çağrı yapıyorum. Büyükşehirler artık betonlaştı. O yüzden köylerine dönsünler. 1979'lerde nüfusun yüzde 20'si merkezlerde yüzde 80'i kırsalda yaşıyordu. Şimdi bu tersine döndü. Tekrar eskiye dönülmeli. Büyük kentler yaşanılmaz duruma geldi. İnsanlar kendi memleketlerine atalarının yaşadığı topraklara dönsün ve atıl kalan yerler değerlendirilsin' ifadelerini kullandı.
KÖYLER ÖKSÜZ KALMASIN
Han ilçesinde de fazla atıl tarım arazisi olduğunu belirten Şanlı, 'Ben tarım arazilerinin böyle kalmasından dolayı üzülüyorum. Köyler öksüz kalmasın. Büyükşehirlerde asgari ücretle çalışıyor' rezillik çekiyor. Ama gelsin memleketimize hayvancılık yapabilir yeni ürünler üretebilir. Hem Türkiye ekonomisine katkı sağlar hem daha iyi yaşar' diye konuştu.
EKONOMİYE KAZANDIRILSIN
Han nüfusunda azalma olmadığını da söyleyen Şanlı, 'Pandemiden sonra hemşerilerimiz Han'a gelmek istiyor. Devletin de bunun önünü açması lazım. Tarım arazilerine katkı vermesi lazım. Hem belediye hem devlet hem yetkililer olarak buna çözüm bulması gerekiyor. Çünkü büyük kentler yıldı, yaşanılamaz hale geldi. Bütün ilçeleri, köyleri geziyorum. Tüm ilçelerde birer ikişer insan yaşar hale gelmiş. Araziler atıl vaziyette bunların ekonomiye kazandırılması gerekiyor' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim