Daha sonra grup, ''Sivas Katliamını Unutmayacağız ve Unutturmayacağız'' ve ''Sivas'ın Işığı Sönmeyecek!'' şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe başladı. Yürüyüş esnasında gruba Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Ardından grup, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden, Ali İsmail Korkmaz heykelinin yanına gelerek burada çeşitli sloganlar attı. Espark Alışveriş Merkezi önüne gelen grup burada yürüyüşlerini sonlandırdı ardından, Sivas'ta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını, Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.Bülent Nazım Yılmaz yaptı. Yılmaz, Sivas katliamının sorumlusunun özgürlüklere, eşitliğe, kardeşliğe, aydınlığa, laikliğe karşı olan ve bu talepleri kanla, baskıyla, zorla bastırmayı kendisine temel siyasal görev sayan tekçi anlayış olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından, çalınan müzik eşliğinde Alevi ibadeti olan Semah yapıldı. Daha sonra şiirler okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

SİVAS KATLİAMI ODUNPAZARI'NDA DA ANILDI

2 Temmuz Sivas Katliamının 21. yıldönümü nedeniyle, Hacı Bektaşi Veli Derneği tarafından Yunus Emre Kültür Sanat Merkezinde (YKSM), Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un katkılarıyla, anma programı gerçekleştirildi.

Anma programı, İstiklal Marşı'nın okunması ve katliamda hayatını kaybeden 35 kişi için saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Sivas Katliamı ile ilgili Can Dündar'ın belgeselinin gösterildiği anma programında, duygusal anlar yaşandı. Programda, bağlama eşliğinde deyişler seslendirildi.

Editör: TE Bilisim