Samsun maçı sonrası Eskişehir halkı olarak derin bir nefes aldık. Açıkçası 53 yıllık geçmişimizi 90 dakikada belirledik ve Gaziantep maçına kilitlendik. Çünkü 'Hasmın karıncada olsa kaskını takacaksın' dedik. Hafta başından beri söylenen dedikodular maça da yansıdı. Gaziantepli sporcuların antrenmanlara çıkamadıkları, tesislerin kapalı olduğu içecek suya dahi muhtaç oldukları söyleniyordu.
Hatta maç saatine kadar takımın esame listesi yok bazı futbolcuların ise gelmediği söyleniyordu. Bir sürü şaibelerin kafaları karıştırdığı Gaziantep maçı gecikmeli de olsa oynandı.
Federasyon kendini Deli Dumrul zannedip zenginden alıp fakire dağıtacakmış gibi sürekli kulüplere para ceza yağdıracağına Gaziantepspor' un bu düştüğü duruma bir çare bulmalı. Gaziantep maçının ne şartlar altında oynandığını herkesin gördüğü gibi taraftarın maça sokulmama sebebinin ne kadar saçma olduğunun cevabını versin.
Yaşanan olaylar tabii ki bizim takım üzerinde olumsuz etki yaptığı gibi bir gevşeme yaratmıştır. Ama daha sonra takım kendine geldi ve oyununu oynayıp kazanarak rakiplerinden bir adım öne geçti.
Ligin boyu kısaldıkça taraftarın da heyecanı arttı adralin tavan yaptı. Ligde oynadığımız son iki maçta rakip filelere 9 gol atarak 6 puan topladık ve düşme hattında avantajı lehimize çevirdik. Ama henüz işimiz bitmedi.
Çünkü önümüzde daha 180 dakikalık sıkıntılı bir süreç var. Bu 180 dakikanın 90 dakikasını Bolu ile oynayacağız. Bolu'nun orta sahası ve ileri üçlüsü uyum içinde, aynı zamanda da güçlü ve süratliler. Bizim yapacağımız saldırmadan sakin, rakibi üzerimize çekip kontra ataklar veya uzaktan çekeceğimiz şutlarla gol bulmaya çalışacağız.
Rakibin bizim bölgemizde oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Samsunspor maçında yakaladığımız havayı devam ettirip Cumartesi günü Bolu karşısında da tribünleri dolduralım. Sahamızdaki sezonun son maçında takımla mutlu vedalaşalım.
Haydi, taraftar el ele mutlu sona. Kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Çünkü bize bizden başka dost yok. Haftalardır Es Es kümeye diyen Bolu taraftarına ve başkanına da bir ders verelim.