Bayram Yumrukaya

Tüm Makaleleri

Bayram Yumrukaya

CHP’de Şimdi, Daha Demokratik ve Çağdaş Tüzük Zamanı

CHP, yerel seçimlerde büyük başarı kazandı, başarının nasıl geldiğine daha önceki yazılarımda değinmiştim.

Fark Yaratan Başkanlar

CHP, Türkiye genelinde 14 Büyükşehir, 21 İl, 337 İlçe, 48 Belde olmak üzere toplam 400 üzerinde belediye başkanlığı kazandı.

Seçim Sonuçlarını Okumak ve Anlamak

Yerel seçimler genel seçimlerden farklıdır, yerelde adayın kimliği, karizması çok önemli olmakla beraber, partilerinden aday olurlar ve başarı-başarısızlık parti hanesine yazılır. Yani parti oyları da...

Seçimlerin Sonucu ve Ayşe Ünlüce

Yerel seçim sonuçlarına “emeklilerin” ve “seçime katılım” oranların çok etkilediği gerçeği yanında, adayların kimliği ve partilerinin siyasi söylemleri de damga vurdu.

Seçimlerin Finali ve Ayşe Ünlüce

Yerel seçimlere giderken Eskişehir ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına baktığımızda adayların karizma ve politik geçmişlerinin başarılarının ve işin ehli olmalarının çok önem arz ettiğini v...

Politika/Siyaset Akıl İşidir

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, partilerin ittifak veya iş birliği için olumlu adımlar atılamamış olması, kamuoyuna olumsuz yansıyor.

Zübük: Aç Gözünü, Doldur Keseni!

Zübük; toplumda, çıkarları uğruna her yola başvuran, güvenilmez, kurnaz kişi olarak tanımlanır.

Seçilmiş Kişi: Muhtar

Çağdaş demokrasilerde devlet yönetimindeki politikacının/siyasetçinin demokratik seçimlerle göreve gelmesi esastır, ancak seç(miş) gibi davranmaya zorlandığımız da çok ayrı acı bir gerçek.

Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri

Bu yazım bundan tam iki yıl 2 ay önce yayınlanmış, o zamandan bu yana ne değişmiş diye yeniden okudum ve hiçbir şey değişmemiş. Bu yüzden tekrar sizlerle paylaşmak istedim.

Yerel Seçim Hesapları

Yerel seçimlere doğru giderken siyasi partiler ile ilgili genel durumu anlatan bazı matematik hesapları yapalım, şehir bazında da ileride yaparız.