Artık yalnızca öğrencilerin değil, öğretmenlerin de ders sırasında cep telefonu kullanması yasaklandı.
Genelge ile Uygulama Başlıyor
Bakanlık tarafından yayımlanan genelgeye göre öğretmenler ders esnasında kesinlikle telefon ile ilgilenmeyecek. Yeni düzenlemenin amacı, sınıf içinde dikkat dağınıklığını önlemek, dijital bağımlılıkla mücadele etmek ve eğitimde verimliliği artırmak olarak açıklandı.
Cep Telefonu ile Sınıfa Girilmeyecek
Alınan karar doğrultusunda öğretmenler cep telefonlarıyla sınıfa giremeyecek. Böylece öğrencilerde olduğu gibi öğretmenler için de ortak bir disiplin kuralı uygulanmış olacak. Bakanlık, kararın tartışmalara rağmen uygulanmasında kararlı olduklarını vurguladı.
Etkileşimi Güçlendirmesi Bekleniyor
MEB, düzenlemenin tüm okullarda aynı şekilde hayata geçirileceğini duyurdu. Yeni uygulamanın, öğretmen ve öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirmesi ve derslere odaklanmayı artırması hedefleniyor.