DAHA VERİMLİ ÇALIŞILIR

Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı

RAMAZAN PİŞKİN: Bence Türkiye’de ki çalışma saatleri Avrupa’ya nazaran daha ağır. Her sektörde olmasa da en azından uygun sektörlerde 5 gün yerine 4 gün çalışılabilir. Daha az çalışma sayesinde pozitif etkileri olacaktır diye düşünüyorum. Ailesine ve kendisine zaman ayıran vatandaş daha verimli çalışacaktır.

ÜRETİM DEVAM ETMELİ

YUSUF DUMAN: Bence çalışma saatleri 8-5 olarak normal olduğunu düşünüyorum. Daha fazla tatil de olmamalı çünkü üretim devam etmeli. Bence 1 gün tatil şu an ki durumumuzda gayet yeterli.

SAATLER AZALTILABİLİR

MUTLU GÜNGÖR: Çalışma saatleri 8 saatten 6 saate düşürülebilir. Biz Kırka’da oturuyoruz mesela iş çıkış 1 saatimiz yolda geçiyor. Ya da en azından gün olarak daha az çalışırsak yine faydalı olabileceğini düşünüyorum.

VERİM ARTACAKTIR

SERDAR ÇIKMAZ: Teknoloji ilerledi ve iş gücü daha da azaldı. Bu kapsamda çalışma saatleri azaltılırsa verimin artacağını düşünüyorum. Hiç yoksa masa başı çalışan kişilerin mesai saatleri kısaltılabilir.

GELİŞMİŞ ÜLKELER İÇİN GEÇERLİ

MESUT ULUÇEŞME: Bence gerek yok bu durum çok gelişmiş ülkeler için geçerli. Biz henüz bu kadar kalkınamadık. Saatlerin veya günlerin kısalması tabii ki çalışan için faydalı olur ama ekonomimizi olumsuz etkiler.

Muhabir: Eray Çankaya