Nijerya Kaynak Enstitüsü ve Nijerya Petrol Teknolojileri Geliştirme Fonu`nun finanse ettiği kaynak eğitimlerinin başlangıç töreninde konuşan ESO Başkanı Özaydemir, eğitimlerin 3 ay boyunca devam edeceğini belirterek, Nijeryalı gençlere kaynakçılık alanında bilgi ve tecrübe aktarımının da yapılacağını bildirdi.

Merkezde eğitim alacak Nijeryalı gençlerin yetişmiş ve kalifiye kaynak ustaları olacağının üzerinde duran Özaydemir, ' Eskişehir OSB tarafından faaliyetleri sürdürülen Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi`nde eğitim alacak gençler, ülkelerinde aranan birer çalışan olacaklar. Çünkü merkezin teknolojisi ve alacakları eğitim uluslararası standartta. Kendilerini kutluyorum' diye konuştu.

YEREL ÜRETİM FAALİYETLERİNE YARARLI OLACAKLAR

Açılışta konuşan Nijerya Kaynak Enstitüsü Başkanı Dr. Solomon IyobosaEdebiriMon ise Eskişehir'de eğitim alanların Alman Kaynakçılar Cemiyeti Türkiye Şirketi GSI-SLV TR tarafından sertifikalanacağını kaydetti.

Eğitime katılanların ülkelerine döndükten sonra binlerce Nijeryalı'ya yerel kaynak ve üretim faaliyetlerinde yararlı olacaklarını kaydeden Mon, 'bundan dolayı çok memnunuz. Ülkelerin geleceğinin endüstrileşme bağlı olduğunu ve bununda kaynak, üretim ve diğer alanlardaki güçlü kapasiteleri ile sağlanabileceğini düşünüyorum' dedi.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra Nijerya'dan gelen gençler eğitime Türk eğitmenlerin gözetiminde gerçekleştirilecek eğitimlere başladı.(HM)

Editör: TE Bilisim