Bilindiği gibi İstasyon Köprüsü YHT Eskişehir Yeraltı Geçişi inşaatı nedeniyle TCDD tarafından yıkılmıştı. Yıkımının tamamlanmasının ardından TCDD, YHT yeraltı geçiş tüneli çalışmalarına devam ederken, Büyükşehir Belediyesi de yıkılan köprünün yerine yapılması planlanan proje için çalışmalarına başlamıştı.

TCDD çalışmaları devam ederken, köprünün yıkılmasının ardından ortaya çıkan alanda Büyükşehir ekipleri tesviye çalışmalarının tamamlanması ardından asfaltlama çalışmalarına başladılar. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri meydan düzenlemesi ve asfaltlama çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da TCDD'nin tünel çalışmalarının bitirilerek alanın Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesini bekliyorlar. TCDD'nin meydanı teslim etmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, halen durdurulmuş olan SSK tramvay hatlarının hızla devreye girmesi için gerekli tramvay hattına son şeklini verecek.

Büyükşehir yetkilileri, bölgedeki kendi çalışmalarının planlandığı gibi gittiğini ancak TCDD'nin işini tamamen bitirmesinin gerektiğini kaydettiler. Yetkililer, 'TCCD yeraltı geçişi ile ilgili çalışmalarını tamamen bitirmeden Büyükşehir Belediyesi'nin bu meydanda gerekli çalışmaları tamamlaması ve tramvay hatlarını döşemesi mümkün değil. O nedenle, her anlamda TCDD'yi beklemek zorundayız' şeklinde konuştular.(HM)

Editör: TE Bilisim