Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 46. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yapıldı.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite olarak bilim ve teknoloji söz konusu olduğunda ellerinden gelen imkanları seferber ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, toplam 42 projenin ödüle layık görüldüğünü belirtti. Doç. Dr. Artvinli, 'İyi bir sergi süreci geçirdik. Asıl olan öğrencilerin proje kazanım sürecinde çalışmış olması ve kendini geliştirmiş olmasıdır' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bilgisayar, biyoloji, kimya, coğrafya, fizik, matematik, tarih, psikoloji, sosyoloji ve Türk dili ve edebiyatı dallarında projeleriyle dereceye girerek üçüncülük, ikincilik ve bölge finalisti olmaya hak kazanan öğrenciler açıklandı.

Eskişehir'den 4 okuldan 6 gruba birincilik

10 dalda toplam 100 proje arasından 42'sinin dereceye girdiği yarışmada 22 finalist çıktı. ayrıca yarışmada birinci olanlar Ankara'da yapılacak yarışmada da finalist oldu. Eskişehir'de birinci olan okullar ve öğrenciler şöyle: Eskişehir MAT-FKB Özel Gelişim Fen Lisesi ve MAT-FKB Özel Gelişim Anadolu Lisesi'nden Osman Arda Harzadın, Beril Çallı, Cemre Su Züberi, Orhun Arda Özcan, Prof. Dr. Orhan Oğuz Lisesi'nden Dilan Tunç, Bahar Aktepe, Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nden Sudehan Akkaya, Gülsün Taşbunar, Atakan Kaymakçı.'(HM)

Editör: TE Bilisim