Habetürk'te Balçiçek İlter'in konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen adaylığı, Ankara, İzmir'den adaylık teklifi ve Odunpazarı Belediyesi aday adayları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Eskişehirlilerin ısrarı devam ederse müracaatımı yapabilirim

Büyükerşen, 'Ankara için teklif çok geldi. Taş yerinde ağırdır kuralına uyarak Ben Eskişehir dışında hiçbir yeri kabul etmedim. İzmir'den ve diğer şehirlerden de geldi ama ben kabul etmiyorum. Eskişehir için henüz karar vermiş olarak müracaatımı yapmadım. Çünkü daha süre var ama Eskişehirlilerin çok büyük baskısı altındayım. Ne yaparım bilemiyorum. CHP DSP gibi değil. CHP'nde aday belirlemenin usulleri yöntemleri var. Beni gösterirler mi göstermezler mi bilemiyorum. Eskişehirlilerin bu ısrarı devam ederse CHP'nin de eğiliminin de bu doğrultuda olduğunu düşünüyorum. O zaman müracaat süresi dolmadan müracaatımı yapabilirim' dedi.

Merak ettiğim meclis üyeleri

Anketler ilgili de konuşan Büyükerşen, 'Tepebaşı Belediyesi'nin tek adayımız var. Adaylığını da söylüyor. İlan ediyor. Eğer parti kendisini aday gösterirse ki gösterecektir. Başarılı bir belediye başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı büyük ilçemiz ve iki dönemdir AKP'nin elinde. CHP'nin 5 adayı var. Şimdi o 5 aday için anket yaptırıyor parti. Onların içinde kim çıkarsa onu listesine alacak aday yapacak. CHP'de gördüğüm anketlere uymak durumunda. Birden fazla aday varsa ve hepsi birbirine eşit değerdeyse birisini seçmek diğerleri için haksızlık olur. Bir de eğilimi gösterir bu tür anketler halkın istediği muhakkak suretle gösterecektir. Merak ettiğim kimin aday olacağı değil de meclis üyelerinin kimler olacağı' diye konuştu.

Gezi süreci adaylığımı etkiledi

Gezi sürecinin adaylığını etkilediğini dile getiren Büyükerşen, 'Ben 2009'dan bu yana bütün projelerimizi geleceğe yönelik hazırlarken gençleri ve çocukları düşünüyorduk gelecek kuşakları düşünüyorduk hatta 50 yıl ötesini. Altyapı ile ilgili projelerin yüzde 90'ı tamamlanmış durumdaydı. Gelecek kuşaklara yönelik bir şehir bırakmaya yöneldim. Gezi olayları gençlerin görüşlerini düşüncelerini bana biraz daha aydınlık hale getirdi. Aslında biliyordum ne düşündüklerini ne hissettiklerini hocalık yaptığım için yıllarda içlerinde olduğum için. Gençlerin fikirleri büyük önem taşıyor çünkü yarın onların. Gezi olayları çok dikkate alınması gereken olaylar Türkiye'nin geleceği için benim zaman zaman kötümser düşüncelerimi iyimserliğe dönüştürdü' dedi.

Editör: TE Bilisim