HALK MERKEZLERİ
Kadın ve çocukları mutlu bir Odunpazarı düşüncesiyle hareket eden Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için Halk Merkezlerini hizmete sundu. Odunpazarı Belediyesi; Orhangazi, Emek, Vadişehir, Gökmeydan, Büyükdere, Kırmızıtoprak, Erenköy, 71 Evler, Ihlamurkent ve Karapınar Halk Merkezileri ile vatandaşlara hizmet veriyor. Halk Merkezlerinde kuruldukları günden bugüne kadar 3 bin 277'si kadın, 71'i erkek, 2 bin 287'si çocuk olmak üzere 5 bin 635 kişiye hizmet edildi.
GENÇLİK MERKEZLERİ İLE GELECEĞE YATIRIM
Geleceğin gençler tarafından şekillendirileceğini ve bu konuda gençlere destek olunması gerektiğinin bilincinde olan Odunpazarı Belediyesi, 2015 yılı Şubat ayında Büyükdere Gençlik Merkezi'ni, Ağustos ayında ise Emek Gençlik Merkezi'ni kurdu.
11 KÜTÜPHANE VE 2 AÇIK HAVA KÜTÜPHANESİ
11 farklı kütüphane ile Eskişehir halkına hizmet veren Odunpazarı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi (HTTM) ve Bill Gates Vakfı tarafından yürütülmekte olan 'Herkes İçin Kütüphane Projesi'ne dahil oldu. Odunpazarı Belediyesi; Emek Halk Merkezi'nde Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi, Odunpazarı Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, Büyükdere Halk Merkezi'nde Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi, Zeytindalı Çocuk Merkezi'nde Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi, Gökmeydan Halk Merkezi'nde Kemal Tahir Halk Kütüphanesi, Büyükdere Gençlik Merkezi'nde Ataol Behramoğlu Halk Kütüphanesi, Vadişehir Halk Merkezi'nde Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi, Kırmızıtoprak Halk Merkezi'nde Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi ile yeni yapılan Karapınar Halk Merkezi, Ihlamurkent Halk Merkezi ve Erenköy Halk Merkezi'nde yer alan kütüphanelerde Eskişehirlilere hizmet ediyor. Odunpazarı Belediyesi Eskişehir'in ilk açık hava kütüphanelerine de sahip. Odunpazarı Belediyesi Uğur Mumcu Parkı ve Basın Parkı'nda yer alan açık hava kütüphaneleri ile Eskişehirli kitap tutkunlarına hizmet veriyor. 39 bin 100 adet kitabın bulunduğu bu kütüphanelerde kayıtlı kullanıcı sayısı ise 10 bin 515.
SAĞLIK ODUNPAZARI BELEDİYESİ İLE EVİNİZDE
Odunpazarı Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Evde Bakım Hizmetleri Birimine bağlı çalışan SOBE mahallelerde yaptığı sağlık taramaları ardından ihtiyaç analizleri çıkararak ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet sunuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar 2 bin 703 kişiye ulaşan SOBE, kişisel bakım ihtiyaçları ve sağlık desteğinin yanı sıra tadilat, boya – badana ve gıda yardımı da yaptı.
HALK MASASI
Mavi Masa, artık Halk Masası adı ile hizmet veriyor. Belediye ile halk arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlayan Halk Masası, vatandaşın sorun, görüş ve taleplerini iletebildiği bir hizmet birimi. Vatandaşlar, Odunpazarı Belediyesi Halk Masası Birimine 444 26 00 no'lu telefondan ya da www.odunpazari.bel.tr adresinden ulaşabilmektedir.
ARŞİV BİNASI
Odunpazarı Belediyesi, evraklarının sağlıklı bir ortamda toplu olarak arşivlenebilmesi için 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarında Arşiv Binası inşa ediyor.
İKİNCİ BAHAR YAŞLI MERKEZİ
Emek Mahallesinde bulunan Zümrüt Park içine yaşlıların günlük bakım ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri İkinci Bahar Yaşlı Merkezi'ni inşa ediliyor. Toplam 203,4 metrekare alana sahip olan binanın 55 metrekare de terası bulunuyor.
KARAPINAR TOKİ MESCİT
Odunpazarı Belediyesi, Karapınar Mahallesi TOKİ konutlarının bulunduğu mevkide büyük bir eksik olan ibadethaneyi vatandaşların hizmetine sundu. Karapınar Mahallesi TOKİ konutlarında yapılan mescit 250 metrekare alana sahip. 50 metrekaresinin kadınlara ayrıldığı mescitte, erkekler ve kadınlar için ayrı abdest alma yerleri de mevcut. HM
Editör: TE Bilisim