Eskişehir'de toplu taşımada yeni ücret tarifesi uygulanmaya başladı. Buna göre akıllı Eskart 2 lira 50 kuruştan 3 liraya, indirimli akıllı Eskart 1 lira 60 kuruştan 1 lira 80 kuruşa, tam Esbilet 3 lira 50 kuruştan 4 liraya, indirimli Esbilet ise 3 lira 25 kuruştan 3 lira 75 kuruşa yükseldi. Aktarma ücreti de 35 kuruştan 40 kuruşa çıkarıldı.

DESTEK İSTİYORLAR

Yapılan zammın özelikle pandemi sebebi ile yaşanan ekonomik sıkıntı döneminde olması büyük tepki çekerken, vatandaşlar kararın biraz daha ötelenmesinin doğru olacağını söyledi. Öğrenciye toplu taşımanın bedava olması gerektiğini ifade eden Adem Göktaş, 'Öğrencilere diğer ülkeler yardım ediyor. 65 yaştan daha önemli onlar. Ben bedava biniyorum istemiyorum, ben para vereyim, öğrencilerimiz yarınımız bizim' dedi. Cemrem Türkmen ise, 'Her şey çok pahalı, zam kararı yerinde değil bence. Özellikle de öğrencilere için. Çünkü zaten Eskişehir öğrenci şehri diye geçiyor, ama böyle gittikçe öğrenciler de burada yaşayamaz' diye konuştu.

BU ZAMMI KINIYORUM

Zamlara tepki gösteren İrfan Aşikar ise, 'Bu zammı doğru bulmuyorum. Burası İstanbul değil, çok büyük bir şehir de değil. Bu olacak iş değil bence. Hele şu zor günlerde olmaması gerektiğini düşünüyorum ben. Bu zammı kınıyorum, olmasını da istemiyorum' şeklinde konuştu. Üniversite sınavına hazırlandığını belirten İrem Çiftçibaşı, 'Eskişehir öğrenciler açısından çok önemli bir yer, çünkü üç tane üniversite barındırıyor. Öğrenciler için ulaşım çok önemli. Bu yüzden ulaşım ücretinin artması öğrencilerin bütçesini çok etkileyecektir. Ben de bir öğrenci olarak bu durumun kötü olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı. İHA

Editör: TE Bilisim