Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra güne ilişkin konuşma yapan İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen, öğretmenler gününü kutladı. Özen, '24 Kasım'da öğretmenliğin şevk ve heyecanını bir kez daha yaşarken, mesleğimizin, yaptığımız işin sorumluluğunun bir kez daha farkına varıyoruz' dedi.

SOSYAL İMKANLAR SAĞLANMALI
Öğretmenlerin ekonomik sorunlarının kesinlikle ve ivedilikle çözülmesi gerektiğine de dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Özen, 'Öğretmenlerimizin en önemli sorunlarından biri de sosyal imkanlar bakımından büyük sıkıntılarla karşılaşılmasıdır. Özellikle küçük yerleşim birimlerinde yeterli sayıda nitelikli ihtiyaca cevap veren başını sokacak değil, ihtiyaçlarını karşılayacak lojman ve hafta sonlarını, boş vakitlerini geçirecek sosyal tesislerinin olmamasıdır. Zor şartlarda görev yapan öğretmenler lehine iyileştirmeler yapılması gerektedir' diye konuştu.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA
ÖĞRETMENLER
YEMİN ETTİ
Daha sonra Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etkinlikte konuşan, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atatürk'ün 'Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözünü anımsatarak, mesleğin misyonuna ve önemine dikkati çekti. Öğretmenliğin dünyanın en eski ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirten Tuna, 'Öğretmenler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öncü rolünü sürdürecektir' diye konuştu. Mesleğe ilk adımı atan öğretmen adaylarının 'Öğretmenliğe Giriş Andı' içmesinin ardından emekli olan bazı öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Ayrıca Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim