Çoğunlukla AÜ personeli olan velilerin öğrencilerinin eğitim gördüğü Mustafa Kemal İlkokulu ve ortaokulunun kapatılmasına karar verildi. Mevcut binadaki sınıf sayılarının hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerinin eğitim alma konusunda yetersiz olduğu ve öğrenci sayısının artmasıyla beraber yetersiz kaldığı ifade edildi.
VALİ BİZE YARDIMCI OLSUN
Valilik Meydanında toplanan veliler Vali Erol Ayyıldız ile taleplerini ilettikleri görüşmenin ardından açıklamada bulundu. Mağdur olan velilerden Mehmet Bulut, 'Öğrenci sayılarının gittikçe artmasıyla beraber sınıf sayılarının yetersiz kaldığı ve ortaöğretimin kapatılmasının planlandığı söylendi bizlere. Biz de Vali Bey ile görüştük ve talebimizi ilettik. Bu okulla ilgili Milli Eğitim ve Rektörlük'le beraber çalışmalar yapılmış. Sınıf mevcutlarının çok yoğun olduğu bundan dolayı ortaokul kısmının kapatılmasına dair bir yazı yazmış. Biz de veliler olarak bu bilgiyi alınca burada buluştuk. Okullara da kayıtlar başladı ve çocuklarımızın boşta kalmasını istemiyoruz. Vali beyimizin bize yardımcı olmasını ve mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz' dedi.
REKTÖRE ÇAĞRI YAPTILAR!
Vali Erol Ayyıldız'ın Yunus Emre Kampüsü Yerleşkesinde bulunan okul için AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'dan boş bir arsa vermesini talep ettiğini söyleyen Bulut, 'Burada tek bir sorunumuz kaldı. Rektörümüz Fuat Erdal ile görüşeceğiz. Rektör bey Valiliğe veya Milli Eğitim'e bir arsa sunarsa oradan bir okul yapılacak ve okulun kapatılması söz konusu olmayacak. Tek isteğimiz hem bizim hem de çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına sayın rektörümüzden kampüs alanında müsait boş arsalardan birini verip iki üç katlı bir ortaokulun yapılması' diye konuştu. GÜLSÜN ARSLAN
Editör: TE Bilisim