Taraftar itici güçtü
Transfer tahtasını açma konusunda şehirden umduğu desteği bulamayan Siyah-Kırmızılı yönetim, mevcut kadroya güvenerek ligin ikinci yarısında kümede kalma yarışı veriyor. İlk devre ortalama 2 bin taraftara oynayan Es Es için ikinci yarı en büyük faktörlerden biri taraftar olacak. Karacabey maçında tribünlere gelen 5 bine yakın taraftar, takımın itici gücü olmayı başardı. Hem yönetim hem de futbolcular bu tablonun iç saha maçlarında devam etmesini istiyor.
15 bine yakın bilet satıldı
Eskişehirspor yönetimi Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın vefatı sonrası Karacabey maçının bilet fiyatlarını 6 TL ve 42 TL olarak güncellemişti. Sembolik rakamlara çok sayıda siyasi ve iş adamı ilgi gösterdi ve 15 bine yakın bilet satıldı.
Maç sonu coşku vardı
Ayrıca protokol tribünü de sezon başından bu yana ilk kez bu kadar kalabalıktı. Hem stadyuma daha fazla taraftarın gelmesi, hem protokol tribününün dolması hem de takımın maçı 2-1 kazanması maç sonu müthiş bir hava yarattı. Oluşan bu sinerjinin sezon boyu sürmesi şart. En yakın rakibinin 3 puan gerisinde yer alan Eskişehirspor, küme düşme potasının hemen üstünde yer alan Tarsus'un ise 8 puan gerisinde.
3 puan herkese yaradı
Karacabey Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Eskişehirspor'da alınan 3 puan herkesi çok sevindirdi. Futbolcuların özgüveni yerine gelirken, teknik kadro, yönetim ve taraftarın ise ligde kalma umudu bir tık daha arttı.
Editör: TE Bilisim