OMM Editoryal Direktör'ü Büşra Erkara ve İstanbul'da yaşayan gazeteci Paul Benjamin Osterlund'un röportaj sorularından oluşan bu eser, müzenin kuruluşundaki aynı samimi duygulardan yola çıkarak hazırlandı.
300'Ü AŞKIN KİŞİ
İlhamını OMM inşaatında formen olarak görevli olan Mehmet Akif Güler'in henüz 'doğmamış' modern müzeyi yoldan geçen meraklı bir çifte sevgi ve heyecanla anlatmasından aldı. 'OMM'u Yapan İnsanlar', tıpkı Mehmet Akif Bey gibi heyecanla müzeyi sahiplenen üç yüzü aşkın emekçiden bir grubun hikayesini okuyucular ile buluşturuyor.
HİKAYELERİNİ ANLATIYOR
Kitapta yer alan Ziya Kanbur, Ramazan Korkmaz, Eşref Koçak ve diğer 18 emekçinin yüzlerindeki çizgiler kadar gerçekçi monokrom portreleri, OMM'a emek verenlerin hikayelerini, zanaatlarına olan bağlılıklarını anlatıyor. Moda fotoğrafçısı olan Emilio Hope, OMM'u Yapan İnsanlar kitap projesi hakkında 'Projemizin amacı oldukça netti: Müzeyi yaratan işçilerin yüzü ve sesi olmak. Estetik anlamda tatmin edici, güzel bir kitap yaratmanın ötesinde, toplumsal bağlamda değeri olan bir proje hedefledik. OMM toplumdan birinin, o toplumdaki herkesi bir araya getirmesi düşüncesiyle inşa ettiği bir müze. Bu müzeyi elleriyle yapan işçileri kitaba taşımak OMM'un felsefesiyle birebir örtüşüyor' yorumunda bulundu.
BİN ADET BASILDI
Türkçesi sadece bin adet basılan ve İngilizce baskısı da bulunan 'OMM'u Yapan İnsanlar' Eskişehir'de OMM Dükkan şubelerinden ve İstanbul Akaretler'de yer alan Minoa kitabevinden satın alınabilir. HM
Editör: TE Bilisim