CHP Milletvekili Utku Çakırözer, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgesi ile koronavirüs önlemleri kapsamında ikinci kez kısıtlama getirilen işletmeleri ziyaret etti. Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ile kafelerin yoğun olduğu bölgelerden Adalar'da işletme sahiplerinin sıkıntılarını dinleyen Çakırözer, işletme sahiplerine acil destek verilmesi çağrısında bulundu.

FEDAKARLIK YAPALIM

Alınan tedbir kararlarına karşı olmadıklarını dile getiren Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, 'Tedbir kararlarına karşı değiliz ama bir tedbir alınacaksa sanayicisi, memuru, tüccarı el birliği ile milletçe bu işin üstesinden gelinmeli. Sadece esnaf üzerinden tedbir kararları üretirseniz bu işin üstesinden gelinmez. Biz artık çok yorulduk, kendimizi cezalı hissediyoruz. Virüsün kaynağı biz değiliz. Bizi cezalandırmasınlar artık. 10 aydır kapalı işletmelerimiz var. Bu insanlar ne yiyip ne içiyor, kirasını nasıl ödüyor, evine nasıl ekmek götürüyor kimse sormuyor. Kimse bilmiyor. Bunlara acil destek olunması, asgari düzeyde ödenek sağlanması lazım. Fedakarlık yapacaksak topyekün yapalım. Biz çok yorulduk, çok yaralıyız' diye konuştu.

KAPANMALAR ARTACAK

Eskişehir'de binlerce, Türkiye'nin dört bir yanında yüzbinlerce işletme sahibinin sıkıntılarının ortak olduğunu dile getiren Çakırözer ise, lokanta, kafe ve kıraathane sahiplerinin ve çalışanlarının omuzlarındaki yüke devletin ortak olması çağrısında bulundu. Çakırözer iktidara, 'Onların yanlarında olduğumuzu, sosyal devlet olduğumuzu göstermemiz lazım. Yoksa çok kısa sürede sadece Eskişehir'de değil, Türkiye'nin dört bir yanında çok büyük oranda kapanmalar ve sosya-ekonomik sıkıntılar baş gösterecek. Devlet bu işletmelerin yanında olduğunu bu kara günde göstermek zorundadır' çağrısında bulundu. HM

Editör: TE Bilisim