Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Saadet Partisi İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.
EN TEMEL PROBLEM
Pandemi döneminin zor koşullarında yeni eğitim öğretim yılının açılması ile ilgili sorunları, çözüm önerilerini içeren raporu Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl'e sunan Alkan, 'Eğitimde yaşadığımız bu kaosta gerçekten Eskişehir başta olmak üzere bu konuda fikir üreten, kafa yoran Türkiye toplumunun daha iyi bir eğitim alması için mücadele eden herkesi ziyaret ediyoruz. Bu ülkenin en temel problemi eğitim. Nasıl bir insan yetiştireceğimiz konusunda netleşmemiz lazım. Ama bu konuda bir arpa boyu yol almadığımızı biliyoruz. Bizim kamuoyu ile paylaştığımız eksiklik olarak gördüğümüz şeylerden biri, eğitime para ayrılmaması. Velilerin yüklendiği bir yük var. Pandemi doğruları işaret etti. Çünkü alt yapımız eksikti, çünkü okullarımızda hihyen yoktu, yeterince bütçe ayrılmıyordu. Eğitim sen olarak eskişeihr kamuoyunda bu sorunları güncel tutmaya devam edeceğiz' dedi.
BÜTÇE AYRILMALI
Eğitimin Saadet Partisi'nin öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Bingöl ise, 'Biz Saadet Partisi olarak ülkenin tankının, tüfeğinin, topunun çok önemli olmadığını asıl ülkenin geleceğini inşa edecek gençlerin eğitiminin çok önemli olduığunu görüyoruz. Eğitim partimizin öncelikleri arasında yer alıyor. Maalesef bugün ülkemizde nitelikli bir eğitimin olduğundan bahsedemeyiz. Şu an yaklaşık 18 milyon öğrenci var ve Türkiye'de yaklaşık olarak da 588 bin 600 bin derslik var. Bir dersliğe 30 kişi düşmekte. Belki fiziki anlamda yeterli gibi görünebilir ama biz yeterli görmüyoruz. Türkiye bütçesinin büyük kısmı eğitime ayrılmalı. Ama türkiye bütçesini faize, yolsuzluğa, israfa ve farklı kaynaklara aktarılıyor. 2020 bütçesinde fazie ayrılan bütçe 140 milyar civarında. Ama yatırıma ayrılan para 70 milyar. İnsanlar gerçeklerle yüzleşmek istemiyor. Sıkıntı burada' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim