ORC Araştırma tarafından Eskişehir'de siyasi eğilimler araştırması yapıldı. 16-19 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılan araştırmada 1455 kişiye 'Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?' diye soruldu. Araştırma neticesinde yüzde 35,7 CHP'ye, yüzde 28,3 AK Parti'ye, yüzde 20,5 İYİ Parti'ye, yüzde 5,4 de MHP'ye oy vereceğini söyledi. Anket sonucu hakkında düşüncelerini sorduğumuz CHP İl Başkanı Recep Taşel, partisinin hem Türkiye'de hem Eskişehir'de birinci parti olduğunu ifade etti.
MUHALEFETTE OLMAMIZA RAĞMEN ÇÖZÜYORUZ
'Son dönemlerde biz tüm anketlerde birinci parti çıkıyoruz' diyen Taşel, 'Eskişehir'de de birinci parti olduğumuzu biliyoruz. Bu anket aslında var olanı biraz eksik gösteriyor. Biz özel anket yaptırmıyoruz ama sahada yaptığımız çalışmalarda AK Parti'deki erimenin daha fazla olduğunu net görüyoruz. Birinci partiyiz. Türkiye'de de birinci partiyiz. Ama bu birincilik şöyle birincilik: Zaman geçtikçe, seçim kararı alındıkça ciddi birkaç puan daha üzerine koyacağımıza eminiz. Kararsızlar var gibi görünse de aslında kararlarını vermişler. AK Parti'ye oy vermeyecekler. Ancak izliyorlar partileri. CHP toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını biliyor. Ve o sorunları masaya koyarak, çözümüne ilişkin topluma deklare ediyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu muhalefette olmasına rağmen sorunları çözüyor. En son KYK kredilerinin faizleri sileceğimizi söylemiştik. Şimdi onu uyguladılar. EYT sorunu, sözleşmeli işçi problemi, emeklilerin sorunları var. Çözüm önerilerimizi deklare ediyoruz. Hükümet bir kısmını yapıyor, bir kısmını yapmıyor. Sorunu bilip, çözümü de önerince ciddi bir teveccüh görüyor partimiz. 15 gündür tüm anketlerde birinci parti gözüküyoruz' diye konuştu.
DURUMUMUZ GAYET İYİ
Eskişehir'de durumlarının gayet iyi olduğunu söyleyen Taşel, 'Bence en kısa zamanda seçim yapması AK Parti'nin de hayrına olacaktır. Çünkü ağır bir kış gelecek. Enerji maliyetleri çok yüksek. Kış ağır geçecek. Gıdadaki bu enflasyonun yükselerek devam etmesi de etkileyecek. Derin yoksulluk aileleri sıkıntıya sokuyor. Biz birinci parti olacağımızdan eminiz. Oylarımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz. Eskişehir'de de durumumuz gayet iyi. Oy alamadığımız bölgelerde ya da çok az oy aldığımız bölgelerde iyi durumda olduğumuzu görüyoruz' şeklinde konuştu.
4'ÜNCÜ SÜRPRİZ OLMAZ
Umudun CHP ve Millet İttifakı olduğunu belirten Taşel, '3 milletvekili çıkarma ihtimalinin çok yüksek olduğunu görüyorum. Güçlenerek gidiyoruz. 4'üncü sürpriz olmaz. Biz bunun farkındayız. Türkiye daha fazla yaralanmadan, örselenmeden bundan bir çıkış bir umut gerekiyor. O umudun da CHP ve Millet İttifakı olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim