Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 82'nci ölüm yıl dönümü nedeniyle Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
ŞİİRLERLE ANILDI
Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan anma töreni iki dakika boyunca çalan siren eşliğindeki saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra Atatürk Lisesi Tarih Öğretmeni Songül Okuşlu günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Atatürk Lisesi öğrencisi İbrahim Doğu 'Mustafa Kemal'i Düşünüyorum', Elif Demir ise 'Kasım Rüzgarları' isimli şiirleri okudu. Okunan şiirlerin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi ve törenin ardından Vilayet Meydanı'nda açılan fotoğraf sergisi ziyaret edildi.
HASRET HİÇ BİTMİYOR
ES TV canlı yayınında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Büyük bir hüzün. Her 10 Kasım'da özlemlerin en büyüğünü duyuyoruz. O'na olan hasret, O'na olan özlem hiç bitmiyor. Keşke yaşasaydı bugünlerde de olsaydı diyoruz. Dünyadaki en iyi ülkelerin arasında olurdu O, bugün yaşıyor olsaydı. Çok büyük özlem duyuyorum her geçen gün. Ve her geçen gün çok daha iyi anlıyorum onun söylediklerini' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim