Eski pazar yerinin çok dar ve sıkışık olduğunu dile getiren esnaf ve vatandaşlar, yeni pazar alanının daha geniş ve ferah olduğunu söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek ve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, 'Burada hem vatandaş rahat bir biçimde Pazar alışverişini yapabilecek hem de esnaflarımıza eşit ekmek dağılımı olacak' dedi.
MEMNUNUZ
Eski Pazar yerinin çok sıkışık olduğunu belirten başka bir vatandaş, yeni pazar yerinin çok geniş olduğuna dikkat çekti. 'Eskiden yürürken şemsiyelerin demirlerine takılıyorduk. Şimdi rahat, güzel. Memnunuz' dedi. Eski pazar yerine 15.00'ten sonra girilemediğini belirten başka bir vatandaş da 'Çocuk arabaları, kadınların Pazar arabaları nedeniyle geçemiyorduk. Buraya taşınması vatandaşı rahatlattı' şeklinde konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİ
Pazarın taşınması ile ilgili konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Gültepe Pazarı'nın ilk kez kurulduğunu söyledi. Vatandaşların ve esnafın çoğunluğunun bu değişimden çok memnun olduğunu ifade eden Çiçek, 'Vatandaşların yüzde 100'ü, pazarcı esnafının yüzde 90'nı bu burumdan çok memnun. Daha önce pazarın kurulduğu sokaklar dardı. Vatandaşlar alışveriş yaparken zorlanıyordu. Pazarın taşındığı alan daha iyi ve nitelikli. Alan geniş, insanlar daha rahat alışveriş yapabiliyor' dedi.
EŞİT EKMEK DAĞILIMI
Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: '2013 yılında Halk Caddesi'nden tramvay geçince, pazar yeri bir önceki yeri olan Cemevi'nin etrafına konuşlandırılmıştı. Herhangi bir düzen ve hiyerarşi olmadığı için hem vatandaşların alış veriş yapma zorluğu vardı hem de 600 esnafın olduğu yerde 60 kişinin istifade ettiği bir pazardı. Burada hem vatandaş rahat bir biçimde Pazar alışverişini yapabilecek hem de esnaflarımıza eşit ekmek dağılımı olacak.' HM
Editör: TE Bilisim