Toplantıda genel anlamıyla Gökmeydan Mahallesi'ni etkileyecek Küçük Sanayi Çarşısıyla ilgili de konuşan Başkan Kurt, Sanayi Çarşısının dönüşümü ve o bölgenin yerinden kalkıp farklı bir alan olmasının Gökmeydan Mahallesi'ni doğrudan etkileyeceğini söyledi.

ODUNPAZARI'NIN GELİŞİMİNE ENGEL

Başkan Kurt, 'Beklediğimiz gibi gittiği takdirde bu sene Sanayi Çarşısını dönüştürmeye başlayacağız. Fakat bazı politik çekişmelere kurban gitmezse. Bu bölge Eskişehir'in özellikle Odunpazarı'nın gelişimine bir engel. Yıllardan beri kalkacak tartışmaları içerisinde iyileşme yapılamadı, yeni yatırımlar yapılamadı ve şu anda şehrin ortasında korkunç bir biçimde duruyor. Sanayi Çarşısı farklı bir işleve kavuşturulursa, burası Eskişehir'in gerçekten farklı bir merkezi olabilir. Burada yapacağımız yatırımlar ve çalışmalarla Eskişehir'i biraz daha hareketlendirebiliriz ve merkezi rahatlatırız' diye konuştu.

Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan eski Lunaparkın olduğu yer ile ilgilide konuşan Başkan Kurt, 'Bu bölge ile ilgili çalışmalarımız var. Bu alan ile ilgili sıkıntıyı çözdüğümüz takdirde Gökmeydan Mahallesi daha farklı bir konuma sahip olacak' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim