Büyükşehir Belediyesi ve ESABDER işbirliği ile porsuk çayında var olan doğal hayatın sonraki kuşaklara aktarılması, amatör ve sportif olta balıkçılığını özendirmek, sevdirmek ve gelişmesini sağlamak adına 'Porsuk'ta Hayat Var' sloganıyla balık tutma şenliği düzenlendi. İki gün süren şenlik programına Ankara, Bilecik, Gebze, Sincan, Bozüyük ve Eskişehir'den olta balıkçılığı tutkunları katıldı. Cumartesi gecesi yakılan kamp ateşi ile başlayan şenliklerde balıkçılar çadır kurarak kamp alanı oluşturdular. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Porsuk'ta hayat var şenliğine katılarak balıkçıları tek tek gezdi ve şans diledi.

Amatör sportif olta balıkçıları federasyon başkanı Mustafa Serkan İnanç Türkiye'nin bütün illerinde bir çok etkinliğe katıldığını belirterek 'bugüne kadar böylesine güzel bir mekanla karşılaşmadım, Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum olta balıkçılığı tutkunları için harika bir alan hazırlanmış' şeklinde konuştu.

Düzenlenen balık tutma şenliğinde aileleri ile birlikte porsuk çayına oltalarını atan balıkçılar keyifli bir hafta sonu geçirdiklerini dile getirerek Büyükşehir Belediyesine ve ESABDER' e teşekkür ettiler.

Porsuk'ta Hayat Var Balık tutma şenliği katılımcılara hediyelerinin verilmesiyle son buldu.(HM)

Editör: TE Bilisim