Sohbet havasında geçen ziyaret esnasında duygularını ifade eden Vali Tuna, ESOGÜ'nün şehrimizin eğitim ve kültür düzeyinin yükseltilmesine katkı sağladığını kaydetti. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının gerçekleştirdiği etkinliklerden de bahseden Vali Tuna, 'Bu süreçte Eskişehir Osmangazi Üniversitenin çok büyük katkıları olmuştur' dedi. Türk kültürünün uluslararası düzeyde tanıtıldığını anımsatan Vali Tuna, ESOGÜ'de düzenlenen akademik toplantıların önemine değindi.

Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin oluşturulması hakkında görüş bildiren Vali Tuna, ulusal tarihi, ana dili edebiyatı, kültür ve sanatı, gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmak için Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde gerçekleştirilen akademik toplantıların önemli olduğunu söyledi. Vali Tuna, yapılan etkinliklerle bilimsel, sanatsal araştırma ve kültür birliği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Vali Tuna, ziyaretin sonunda Eskişehir 2013 TDKB Ajansının düzenlemiş olduğu etkinliklere katkılarından dolayı ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen'e Türkvizyon yarışmasını sembolize eden 'Anka Kuşu' hediye etti.

Rektör Gönen'de, Türk dünyası halklarının ortak geçmişine, tarihine, dil ve edebiyatına, kültür ve sanatının tanıtılmasına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim