Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER)'in olağan genel kurulu Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi. Tek adaylı yapılan genel kurulda mevcut başkan Sadık Yurtman, güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Eskişehir'in çevre sorunlarına ilişkin çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyleyen Yurtman, 'Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği'nin olağan genel kurulu yapılacak. Tek adaylı bir genel kurul olacak. Genel kurulumuz Eskişehir'imize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim' dedi. Sevinç Mahallesi'nde yapılması planlanan kömür ocağı projesine karşı olduklarını da belirten Yurtman, 'Alpu Ovası'na zarar verecektir. Hayvancılığı yok edecektir. Bu nedenle biz de Sevinç Mahallesi'ndeydik geçtiğimiz günlerde. Buna tamamen karşıyız. Bu karşı duruşumuzu imza kampanyası düzenleyerek de gösterdik. Bundan sonra da Sevinç Mahallesi'nde yapılmaması için elimizden geleni yapacağız' şeklinde konuştu.
'ESKİŞEHİR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR'
Yeni dönemde yapacakları çalışmalardan da söz eden Yurtman, 'En büyük amacımız Porsuk Çayı'nın kirlenmesinin önüne geçilmesini sağlamak. Porsuk Çayı'na alternatif bir su kaynağının bulunması. Bu Eskişehir için hayati önem taşıyor. Çünkü Porsuk Çayı'nın günden güne su seviyesi düşüyor. Bu nedenle acilen mutlaka Porsuk'a alternatif bir su kaynağının bulunması gerekir. Bu konuda da Sakarıbaşı'ndan getirilmesi için imzalar atıldı ama bir adım atılmadı' ifadelerini kullandı.MELTEM KARAKAŞ KAYA
Sadık Yurtman başkanlığında yönetim kurulu listesi şu şekilde: Filiz Fatma Özkoç, Barış Adıgüzel, Özgür Özlem Öngel, Serap Yücel.



Editör: TE Bilisim