Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, geçtiğimiz günlerde eski Devlet Hastanesi'nin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmuştu.
ÇAĞRI YAPTI
İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla eski Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olması sebebiyle pandemi hastanesi olarak kullanılamayacağı belirtilmişti. Başkan Büyükerşen, bu kez de sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımla eski Hava Hastanesi ve eski Devlet Demiryolları Hastanesi'nin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi gerektiği çağrısında bulundu.
NE GÜNE DURUYOR?
Büyükerşen şu ifadeleri kullandı: 'Kıymetli hemşehrilerim, geçmiş günlerde dile getirdiğim şehrimizde bazı hastanelerin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi konusundaki önerimde ısrar ediyorum!
Tüm hastanelerin pandemi amacıyla hizmet vermesi demek, o hastanelere giden ve salgına yakalanmamış yurttaşlarımızın da risk altına alınması demektir. Eski Devlet Hastanesi'nin pandemi hastanesi olarak tekrar hizmete alınması konusundaki önerimi, 'depreme dayanıksız' diyerek geri çeviren yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum: Eski devlet hastanesi olmuyorsa, eski Hava Hastanesi ile eski Devlet Demir Yolları (DDY) hastaneleri ne güne duruyor? Hele yıllar öncesinde Almanlar tarafından yapılan Devlet Demiryolları Hastanesi gibi hastanelerimiz nice depremler atlattı. Sıvaları bile dökülmedi. Sağlamlıklarından şüphe yok.'
ÖNLENEBİLİR
Başkan Büyükerşen, ayrıca şunları söyledi: 'Nice depremler atlatan ve bazıları şu an faaliyette olan bu hastanelerimiz acilen pandemi hastanesi olarak belirlenerek Şehir Hastanesi'ne destek olmalıdır. Böylece diğer kamu ve özel hastanelerimizin Covid-19'un dışında tutulması suretiyle salgına yakalanmamış hastalarımıza hizmet verebilir ve virüsün bu hastanelerden yayılması önlenebilir.' HM
Editör: TE Bilisim