Faktör dirençli oyun
Son galibiyetini 4'üncü hafta, son puanını ise 6'ncı haftada alan Eskişehirspor, 10'uncu hafta maçında İstanbulspor'u konuk etti. 'Mutlak puan' parolasıyla maça çıkan Kırmızı Şimşekler, kazanıp ateş hattının hemen üzerinde yer alan rakibi ile aradaki puan farkını azaltmak istiyordu. Son maçlarda sahada varlık gösteremeyen takım, taraftarın desteğini arkasına alıp dirençli ve mücadeleci bir oyun sergiledi.

Rakibin seçenekleri kısıtlandı
Ayakta kalan, savunma bölgesinde basit hatadan kaçınan Siyah-Kırmızılı futbolcular, berabere kalınan Gazişehir maçında olduğu gibi rakibine sahanın her alanında pres uyguladı. Pres altında kalan İstanbul ekibi ne yerden ne de havadan istediklerini gerçekleştiremedi. Stoperler Semih Güler ve Mevlüt Çelik buna izin vermedi. Çok kıymetli olan her topta beklerin hücuma katkı vermeye çalışması sonunda golü getirdi.

58 gün sonra 3 puan
Sağ bekten Feyzi Yıldırım, sol bekten ise Cemali Sertel kritik hücumlarda topu kanatlardan taşıyarak hücum opsiyonlarını genişletti. Merkezden gelmekte zorlanan Es Es, golü de kanat akınından buldu. 68'de Cemali sol kanattan ortaladı, ceza sahası içinde topla buluşan orta saha oyuncusu Furgan Polat düzgün bir vuruşla galibiyeti getiren golü attı. Uzatmalar dahil kalan 27 dakikada kalesini iyi savunan Es Es, 58 gün sonra galip geldi.

Kilit taş mücadele
Bu galibiyette hiç kuşkusuz en önemli etken saha içi doğrularıydı. Teknik Direktör Fuat Çapa son maçlarda formsuz olan sol bek İsmail Oykun yerine bu bölgede Cemali Sertel'e forma verdi. Bedirhan'ın yokluğunda sağ bekte Feyzi vardı. Kanatta ise Tolga Yakut'u izledik. Sakatlığı düzelen Furgan'ın dönmesiyle, daha dirençli bir Es Es izledik. Rakibin beklentilerin altında kalması ve Eskişehirsporlu gençlerin mücadeleci oyun anlayışı galibiyeti getirdi.
Editör: TE Bilisim