GELECEK İÇİN
AZMİM VAR!
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Samsunlular Derneği'ni ziyaret etti. 'Siz zannediyor musunuz ki AK Parti olmadığı takdirde, işler bugünkünden daha iyi olacak' diyen Sakallı, 'Benim bu şehir için yapacaklarım var. 5 yıl içerisinde Kızılinler'de termal sağlık turizmi şehri kuracağım dedim, 10 bin gencimize iş alanı sağlayacağım dedim, bu şehrin tramvaylarını bu şehirde üreteceğim dedim. Tüm bunlar ve daha fazlası için aşkım, şevkim, motivasyonum, moralim, gücüm var. Siz desteklerseniz, ben tüm bunları başarırım. Şehrimizin için, çocuklarımız, geleceğimiz için sizden destek bekliyorum' diye konuştu. AK Milletvekili Nabi Avcı da şunları söyledi: 'Bu seçim bana Tayyip Bey'in İstanbul seçimlerindeki o heyecanı, o günleri hatırlatıyor. Eskişehir'in de bugün trafikte, imarda, istihdamda, iş dünyasında sorunlar var. Ama bunların hiçbiri çözümsüz değil. Biz Eskişehir'i gelişen Anadolu şehirlerinin arasına geriden de olsa yetiştiririz.' AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan ise, 'Biz bugüne kadar sizlerle hep beraberdik, bundan sonra beraberiz. Sizlerin desteği ile şehrimizin için yapacağımız çok iş var' dedi.



***

VATANDAŞ
GÜVENİYOR
Doğançayırlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Cengiz Fidan ve yönetimi ile dernek üyeleri, İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak'ı dernek lokalinde ağırladı. Hazırladıkları projelerin Odunpazarı'nı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağını ifade eden Karabacak, 'Ulaşım, çağdaş kentleşme, istihdam, tarım ve hayvancılık gibi hayati konularda hazırladığımız projeler, halkımızın yaşam kalitesini arttıracak. Bizleri ve projelerimizi yakından tanıma fırsatı bulan vatandaşımız ekibimize inanıyor, güveniyor, alternatif olarak görüyor. Saha çalışmalarımızda gördüğümüz destek her geçen gün daha da artıyor. İnsanlarımızın değişime duyduğu güçlü inanç, bize gösterdikleri yüksek teveccüh mutlaka sandığa yansıyacak ve 31 Mart'taki seçimler Odunpazarı'nda İYİ Parti'nin zaferiyle sonuçlanacak' dedi.



***

İTTİFAK KARMAŞASI
İYİ Parti İnönü İlçe Başkanı Erol Taştan, daha önce açıklandığı gibi ilçe bazında Millet İttifakı içinde olmayacaklarını, İnönü'de CHP'yi ve adayı İsmail Karaköse'yi desteklemeyeceklerini açıkladı. İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ise Taştan'ın açıklamalarının şahsi görüşü olduğunu belirterek, 'İYİ Parti Eskişehir Teşkilatları olarak Genel Merkezlerimizce yapılmış mutabakat doğrultusunda, ittifaka sonuna kadar bağlı olarak, çalışmalarımız devam etmektedir. İlçe Başkanının yaptığı açıklama kendisinin şahsi görüşleridir' dedi. İl Başkanı Tunca, Taştan'ın açıklamasından sonra çıkar haberlerin üzerine İnönü'ye gitti. Tunca, Millet İttifakı Adayı İsmail Karaköse'ye desteklerinin devam ettiğini söyledi.



***

ART NİYETLİ PAYLAŞIM
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, sosyal medya hesabından DSP'nin seçim arabasında AK Parti broşürlerinin görüldüğü bir video paylaştı. Tunca'nın paylaşımı nedeniyle açıklamalarda bulunan DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, 'İYİ Parti İl Başkanının sosyal medya hesabı üzerinden partimizle ilgili yapmış olduğu paylaşım en hafif tabiriyle karalama, iftira ve rencide etmeye dönük maksatlı bir paylaşımdır' dedi.



***

PAHALILIKTAN
ŞİKAYET ETTİLER
Perşembe Günleri Akcami ve Ereköy Mahallelerinde kurulan pazarları gezen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, burada pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar ve pazar esnafı Başkan Kurt'a yoğun ilgi gösterdi. Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, meyve ve sebze fiyatlarını da kontrol etti. Başkan Kurt, kiminle sohbet etse pahalılıktan şikayet etti. Esnaf meyve ve sebze fiyatları pahalı olduğu için satış yapamamaktan yakınırken, vatandaşlar da geçinmekte zorlandıklarını anlattı. Ekonomik krizin en çok mutfağı vurduğunu söyleyen vatandaşlar, aldıkları maaşlar ile ay sonunu getiremediklerini kaydetti.



***

YALNIZ BIRAKMADILAR
Cumhur İttifakı Çifteler Belediye Başkan Adayı Kadir Bıyık, Çifteler Kafkas Karaçay Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde kadınlarla buluştu. Bıyık'a, Belediye Meclis Üyesi Adayları, AKP İl Başkan Vekili Ergin Gül, MHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, AKP İlçe Başkanı Mustafa Yeşil eşlik etti. Projelerinden bahseden Bıyık'a ilgi büyük oldu. Büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan Kadir Bıyık'ı program sonrası kadınlar yalnız bırakmadı. Kadir Bıyık büyük bir çoğunluğunun kadınların oluşturduğu kalabalıkla birlikte sloganlar ve konvoy eşliğinde Seçim İrtibat Bürosuna kadar yürüdü. Seçim İrtibat Bürosu önünde konuşma yapan Kadir Bıyık, 'Bu coşkuyu Allah nasip ederse 31 Mart gecesi hep birlikte burada yaşayacağız, beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız sağ olun, var olun' dedi.



***

BİR VAAT!
CHP İNÖNÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL KARAKÖSE:
İlçe Merkezi ve Mahallelerimizde 'Halk Evleri' açacağız. Halk Evlerinde düzenli olarak Cam, Seramik işleme, Dikiş, Nakış ve Örgü, Bilgisayar ve Yemek kursları açılacak. Sertifikalarını alan Kadınlarımız ürünlerini kooperatif kanalıyla ilçe pazar yerinde açacağımız satış mağazası ve şehir merkezinde satış imkanı sağlanacak. Kadınlarımız Kazanacak.



***

BİR TWEET!
Vefa Eskişehir'de bir semt adı değildir. #amigoorhan #eses #martınsonubahar #odunpazarıbirliktegüzel #kazımkurt
(ERKAN PEKDEMİR)

Editör: TE Bilisim