Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl ilk kez Ford Otosan sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 'Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu' öncesinde spor festivali düzenlendi. Festivalde gün boyu Türkiye'nin önde gelen spor eğitmenleriyle aktiviteler yapıldı.
KURUMSAL SORUMLULUK
Bugün yapılacak olan 'Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu' ise Eskişehir Ulus Anıtı Meydanı'nda başlayarak Sazova Kültür Merkezi önünden geçecek ve yine Ulus Anıtı önünde son bulacak. Ayrıca Ford Otosan Eskişehir Fabrikası'nda üretilen 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödüllü (ITOY) Ford Trucks F-MAX de şehrin gurur simgelerinden biri olarak koşu parkurunda sergileniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve etkinlikte ev sahipliği yapan Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, 'Çok mutluyuz aslında. Eskişehir Ford Otosan'da üretim yapıyoruz ve burada üretilenler yurtdışına ithal ediliyor. Burada hem ekonomik olarak şehrimize destek oluyoruz hem de spor aktivitelerine destek oluyoruz. Bu sadece spor aktivitesi değil. Bu aktivite sayesinde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne destek oluyoruz. En önemlisi de kurumsal sorumluluk projesi' dedi.
PRESTİJLİ ÖDÜL
2019 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödüllü (ITOY) Ford Trucks F-MAX hakkında da bilgi veren Turfan, 'Gerçekten aldığı ödülle ülkemizin gurur kaynağı. Avrupa'da 23 gazetecinin verdiği bir ödül. Bu ödül prestijli bir ödül. Bu kamyon Eskişehir'de üretiliyor. Araç 500 beygir ve son derece konforlu. Çok az bir yakıt tüketimi var. Bu ödül sayesinde dünyanın birçok ülkesinde şuanda ivme alma yolunda devam ediyor' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim