Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici, hastaların hemen hemen yarısının tek kişilik odalarda kaldıklarını belirterek, 'Bin 115 hasta yatağı ile şehrin yükünü kaldırmaya aday bir hastane. Bu yatakların yaklaşık 500 tanesi tek kişilik oda şeklinde. Diğer yataklarımız da çift kişilik. Şükür ki hastanemiz bu süreci yönetebilecek hem fiziki kapasiteye, hem teknolojik kapasiteye hem de insan kapasitesine sahip gözüküyor. Herhangi bir olağan dışı duruma da hastanemiz zaten hazır. Bu tür süreçlerle ilgili kendi eylem planını yapmış durumda' diye konuştu.
SIKINTIMIZ YOK
Şehir hastanelerinin donanımlı olduğunu aktaran Dr. Bildirici, 'Negatif basınçlı izolasyon odalarından bahsediliyor. Şimdi bizim kendi hastanemizin özelinde söyleyebilirim. Bizim yaklaşık 16 tane negatif basınçlı izolasyon odalarımı var. Bizim 3 tane yoğun bakım uzmanımız, 22 tane anestezi hekimimiz var. Hem yoğun bakım süreçlerini yönetebilecek yeterli bilgi birikime sahip bir hekim kadromuz var. Sağlık personeli açısından da hiç bir sıkıntımız yok.' ifadelerini kullandı.

KRİZİ ATLATACAĞIZ
Avrupa ülkelerine nazaran Türkiye'deki yatak kapasitelerinin iyi durumda olduğunu söyleyen Başhekim Dr. Bildirici, 'Bu konuda bakanlığımızın da çok farklı aksiyon planları var. Ben ülkemiz adına çok büyük bir yoğun bakım yatağı krizi yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kendi hastanemiz özelinde de söylersek 175 yoğun bakım yatağımız olduğunu biliyoruz. Olağan dışı durumlarda 100-150 yatak koyabiliriz. Bu rakamlar kendi şehrimizin özelinde iyi rakamlar' şeklinde konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim