19 Mayıs'ta gelen haberler şoka uğrayan Eskişehirspor'a, bir üzücü haber daha geldi. UEFA Disiplin Müfettişlerinin Savunmalarında 2 yıl men ve ağır para cezası talep ettiği öğrenildi. Bu haber yönetime bildirildi. Başkan ve yönetim kurulu bu sıkıntılı süreçten kurtulmanın yollarını aramaya başladı.

UEFA'nın 2 yıl men ve ağır para cezasını önlemek için harekete geçen Eskişehirspor uluslararası hukuk büroları ile anlaşma sağlayarak savunmalarını hazırlamaya koyuldu. 2 Haziran'da Eskişehirspor ve 3 Haziran'da da Sivasspor'un savunmalarını alacak olan UEFA, 5 Haziran'da nihai kararını açıklayacak.

Yönetim arayış içinde

Eskişehirspor Avrupa Kupaları'na katılabilmek için bir sınavdan daha geçmek zorunda kaldı. Eskişehirspor'da yönetim savunmasını yapmak için özel bir spor hukuk bürosu ile anlaşmıştı. Bugün gelişen olaylar ve UEFA müfettişlerinin Eskişehirspor'a 2 yıl Avrupa'dan men istemesi başkan Mesut Hoşcan ve yönetimi harekete geçirdi. Hoşcan'ın 2 Haziran'da yapılacak olan savunma için bizzat konuya müdahil olduğu ve Eskişehirspor'un en az ceza almasını sağlayabilmek adına tüm çabayı harcayacağı öğrenildi.

Fener'in avukatları bizi savunacak

Eskişehirspor, 3 Haziran'da Nyon'da yapılacak olan duruşmada Fenerbahçe'nin avukatlarını kullanacak. Bu yıl Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanan ancak geçen hafta UEFA'dan gelen haberle şok yaşayan Eskişehirspor 3 Haziran'da Nyon'da yapılacak olan duruşmayla ilgili aradığı hukuk bürosunu buldu.

Fenerbahçe'nin UEFA ve CAS yargılamasında çalıştığı Alman avukatlık bürosu Martens Hukuk Bürosu ile anlaştığı ortaya çıktı. Andreas Zagklis. Christian Keidel, Heiner Kahlert ve Julia Feldhoff-Mohr'den oluşan avukat grubunun 3 Haziran'da Nyon'da yapılacak olan duruşmayla ilgili zamanın çalışmalara başladığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim