Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Kent PalaceEventCentre'da mesleği yapmaya yeni hak kazanan için Ruhsat Teslim Töreni gerçekleştirdi. Törene, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Çuhadar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz ve çok sayıda kişi katıldı.

ZORLU SÜREÇ
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Neşet Ertoy, 'Ülkemizde ortalama 23-24 yaşlarında ortalama bir meslek sahibi bulunabilir ama 28 yaşından öne mali müşavir olmanın fiilen ihtimali yoktur. Hiçbir meslekte olmayan zorlu bir süreci tamamlayarak buraya geldikleri açık olarak gözükmektedir. Sonucunda Mali Müşavir unvanını alarak Türkiye genelinde 120 bin kişilik muhasebe ailesine dahil oldular' diyerek genç meslektaşlarına ruhsatlarının hayırlı olmasını diledi.

Ardından kürsüye çıkan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 'Bugün çok güzel bir gün. Mutlu bir gün. Bu onurlu gününüze ortaklık etmek, şahitlik etmek için sizin yanınızda olmak istedik. Mali Müşavirlik ruhsatı almak gerçekten çok kolay bir iş değil. Ruhsatları imzalayan birisi olarak, 97 doğumlu hiç görmedim. En genci 96 doğumlu ruhsat alanların. Öncelikle bu süreci başarıyla tamamlayan tüm genç meslektaşlarımız adına alkış rica ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

ODAYA BAĞLI KALIN
Yeni ruhsat alacak isimlere başarılar dileyen CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Ne yazık ki son yıllarda hem ülkemizin muhasebesi hem de vatandaşlarımızın muhasebesinin oldukça şaştığı günlerden geçiyoruz. Yeni ruhsat alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Umarım onlar çok daha güzel günlerde mesleklerini icra ederler' dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Çuhadar ise 'Biz serbest muhasebeci mali müşavirler, bizler de meslek olarak devletin en önemli organlarından birisiyiz. Ben bütün meslektaşlarıma, saygı değer protokole ve mesleğe yeni katılacak arkadaşlara başarılar diliyorum, hepsinin yolu açık olsun' şeklinde konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da 'Bugün mesleğe yeni başlayacaklara hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Oda size bu mesleği veriyor ise ölünceye kadar odaya bağlı kalmanız en önemli unsurdur. Sivil Toplum Örgütlerinin, derneklerin, iş dünyasının örgütsüz olması toplumun bugün geldiği sıkıntıların en önemli sebebidir. Mali müşavir diplomasını bu odadan alıyorsa cenazesini de bu odadan kaldırmalıdır. Bu ilkeler doğrultusunda çalışırsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum' dedi.

Konuşmaların ardından meslekte ruhsat almaya hak kazanan kişilere ruhsatları takdim edildi.

Editör: TE Bilisim