Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz günlerde Memur-Sen'in 6. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini açıkladı.Toplu sözleşme süreci başlarken, 2 Ağustos'ta yapılacak ilk görüşme öncesinde Yunusemre Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen üyeleri, taleplerini sıraladı.
HASIRALTI YAPILMASIN
Toplu sözleşme masasının çözüm masasına dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Hasan Hüseyin Köksal, 'Ülke olarak kritik bir eşikten geçiyoruz. Bunu biz görüyoruz, hükümet de her fırsatta söylüyor. O halde bu geçişi, sağ salim tamamlamak lazım. Bunun da yolu; sorunları hasıraltı etmemek, yarınlara bırakmamaktır. Böyle bir tavrın hiçbir kimseye faydası olamayacağı gibi ülkemize ve milletimize de fayda getirmeyeceği açıktır. Açıkçası, sağlık çalışanları artık takdire, teşekküre, alkışa doydu, icraat bekliyorlar, sorunlarına çözüm istiyorlar, haklı talep ve beklentilerinin karşılanmasını istiyorlar' diye konuştu.
TALEPLERİNİ SIRALADI
Taleplerinin kabul edilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Köksal, taleplerini şu şekilde sıraladı: '2022 yılı için yüzde 21 zam, 2023 yılı için yüzde 17 zam. 2022'de yüzde 3, 2023'de yüzde 3 refah payı. 600 TL seyyanen zam. Emeklilerde olduğu gibi bayram ikramiyesi. 3 ayda bir 134 TL olarak ödenen Toplu Sözleşme ikramiyesinin 2022'de 450 TL, 2023'te 540 TL olarak ödenmesi. 3600 ek gösterge vaadi bir an önce hayata geçirilmeli.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim