DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasına üye 500 işçi dört aydır maaşlarını alamadıkları için AK Parti binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya izin verilmemesi üzerine işçiler ve beraberindeki sendika yöneticileri Asarcıklı Caddesine kurulan barikat önünde toplanarak sloganlarla oturma eylemi yaptı. 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Babalar işsiz çocuklar aç' sloganları atan işçiler, bir an önce haklarını almak istediklerini haykırdı.
İŞÇİLER MAĞDUR
İşçilerin her geçen gün mağduriyetinin arttığını söyleyen DİSK Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, 'Talebimiz öncelikle işletmelerin üretime devam edebilmesine yönelik adımların atılmasıdır. Bu doğrultuda şirketlerin hammadde ve enerji temini başta olmak üzere üretimin devamı için gerekli girdilerin sağlanabilmesi, işçilerin birikmiş alacakları ile ücretlerinin düzenli ödenebilmesi için TMSF ve Halkbank'a olan borçlar ertelenerek yeni bir yapılandırma gerçekleştirilmelidir. Şirketlerin tekrar çalışır ve üretir hale gelmesi bu şekilde sağlanabilir. Bu konuda en başta iktidar partisi AKP'nin sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir. İşçiler uğradıkları haksızlığa eyvallah demeyeceklerdir' dedi.
AK PARTİ İLE GÖRÜŞTÜLER
Açıklamanın sonrasında işçilerin yanına gelen AK Parti Basın Halkla İlişkiler Teşkilat Başkanı Hasan Burgaz, parti il yönetiminin sendikadan dört kişiyle görüşebileceğini aktardı. Ardından Baltacı, Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ahmet Arı ve beraberindekiler AK Parti il yönetimiyle görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından işçilere seslenen Baltacı, 'Aylardan beri süre gelen yaşadığımız sorunları AKP İl Başkanına dile getirdik. Var olan durumun düzeltebileceği yönündeki düşüncelerimizi kendilerine ilettik. İl başkanı da bize konuyu Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlara ileteceklerini söyledi' diye konuştu. Baltacı, 10 Ekim'de fabrikada toplanacaklarını, 22 Ekim'de ise Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim