Henüz netlik kazanmadı
Önemli açıklamalarda bulunan Özer, 'Ülkemizde de artarak devam eden virüs salgını nedeni ile liglerin ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı. Salgının durma ihtimaline karşı liglerin Nisan ortasında başlatılması planlanmasına rağmen, taraftarların, futbolcuların, teknik adamlar, maçların oynandığı stadyumlardaki görevlilerin psikolojisi buna uygun değil' ifadelerini kulladı.

Herkes aynı düşüncede
'Futbolun kaderi önümüzdeki hafta belli olacak' diyen Özer, 'Salgının artarak devam etmesi halinde, alınan kararlar ve lig tarihi ile ilgili düşünceler değişecektir. Ülkemizde yaşanan gelişmelere göre son yıllarda konuşulan liglerin 21 takımla oynatılması düşüncesi tekrar gündeme gelebilir' ifadelerine yer verdi. Ayrıca deneyimli teknik birçok ekipte bu düşüncenin hakim olduğunu belirtti.

Dört yıldır gündemdeydi
Küme düşmenin kaldırılabileceğini belirten Özer, 'Bu sezon küme düşme olmayabilir. Bu mucizenin ötesinde dediğimiz şey olabilir. Küçük bir ihtimal bile olsa bunu düşünmek zorundayız. Liglerde hedefe ulaşan takımlar bir üst lige çıkar. Düşme olmayacağı için gelecek sezon Süper Lig ve 1. Lig 21 takımla devam eder. Sezon sonunda bu sayı 20'ye düşebilir. Bu konu son 4 yıldır gündemde fakat bir türlü hayata geçirilmedi' diye konuştu.

O şansı kaybedebiliriz
Teknik patron Özer ayrıca, 'Şu anda küme düşürme talebiyle kulübün kapısına dayanan Pinto dosyası var. Eskişehirspor küme düşmeme şansını kaybedebilir. Puan silme ve transfer cezalı başka dosyalar da var. Son yıllarda göreve gelen tüm yönetimler bu krizlerle uğraştı fakat sorunlar çözülmedi. Adeta kulübün başının belası haline gelen dosyalar, bugün içinde bulunduğumuz ekonomik tabloya bakıldığında çözülecek gibi gözükmüyor' dedi.

Kurtulmamız lazım
Özer son olarak, 'Eskişehirspor kulübünün kaderi alacaklı futbolcuların ve avukatların insafına kalmış durumda. Ne yönetim, ne takım, ne de bizler önümüzü göremiyoruz. Bundan kurtulmamız lazım' diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilisim