Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Eskişehir'de meydana gelen yağışlarla ilgili konuştu. Üreticinin uzun zamandır yağış beklediğini belirten Buluşan, bazı bölgelerde yağmurdan kaynaklı zarar gören çiftçinin olduğunu fakat şu an için Tepebaşı bölgesinden herhangi bir şikayet gelmediğini ifade etti.
GEÇEN SENEKİ DURUM YOK
'Tepebaşı bölgesi olarak 15, 20 gündür aldığımız yağış çok güzel' diyen Buluşan, 'Sağanak şeklinde yağış şekli adeta üreticimizin ürününe çok güzel katkı sağlamakta. Tabi ki kuraklıktan dolayı yanan ekinlerimize, hububatımıza bir faydası olmayacak bunun. Ama ayçiçeği, mısır, sebze hele hele bu bölgemizde Tepebaşı bölgemizde daha fazla sebze üretimi olduğu için çok güzel bir verim var. Tabi bunun yanıbaşında sel felaketi olan bölgeler var. Bizde de sel, ürünlerimize zarar veren bir noktada değil. Bazı bölgelerde yollarda ve belirli noktalarda selin vermiş olduğu hasarlar tabi ki var. Ama bunun üretime şu anda Tepebaşı olarak söylüyorum, diğer ilçelerimizde bazı bölgelerimizde selin vermiş olduğu hasar var. Ama Tepebaşı bölgemizde selle ilgili bugüne kadar çok şükür şikayet yok. İnşallah geçen sene yaşadığımız afatı yaşamayız' diye konuştu.
İSTEDİĞİ FİYATTAN SATAMIYOR
Üreticinin en büyük sıkıntıısnın ürününü istediği fiyata satamamak olduğuna dikkat çeken Buluşan, üreticinin alnının terinin karşılığını alamadığını söyledi. Buluşan, 'Şu anlık için en büyük afatımız üreticimizin ürettiği ürününü sağlıklı bir şekilde güzel bir fiyata satamaması. Bunu değerlendiremmesi. Yağışın bile etkisi var şu anda buna. Çünkü ürünü yapamıyor. Yapamadığımız gibi tekrar yerin çamur olmasından, toprağın çamurundan dolayı tekrar yeni bir üretim yapılamıyor. Bunu da beklemek zorunda kalıyor. Geçen seneki gibi bir afet durumu yok şu an çok şükür. Eskişehir'de geçen sene yaşadığımız afat bu sene yok. İnşallah Türkiye'nin hiçbir yerinde üreticimiz mağdur olmaz. Üreticinin şu an en çok istediği şey alnının terinin karşılığını almak. Çünkü alamıyor. Bu da bizi çok zor durumda bırakıyor' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim