Törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, 2013-2014 yılı bölgenin almış olduğu yağış miktarı ve iklim koşullarına bakıldığında ilimiz hinterlandında yağışların zamanında yağmaması ve yetersiz olmasından dolayı verim kaybının beklendiğini, rekoltenin geçen yıla oranla daha düşük olacağının tahmin edildiğini söyledi. Hasat döneminin üreticiler için hayati önem taşıdığını belirten Zeydan, ' Hububat üretiminin üretici tarafından doğru teknikler kullanılarak yapılması bu seneki ürünün kalitesini belirleyici çok önemli etkiler oluşturacaktır' dedi.

Hububat üreticileri, ziraat odaları ve tarım paydaşı kurum ve kuruluşlarla yapılan toplantılarda ekilen alanlarda uygulanan tarım sisteminin etkin ve doğru yapılmadığı konularında görüş birliğine varıldığını ifade eden Zeydan, ' Hububatta yaşanan kalite sorununun çözümüne yönelik ortak stratejiler belirlenmiş ve bu sorunlara karşı ortak hareket etme çalışmalarının temelleri atılmıştır' şeklinde konuştu.

Yılın ilk mahsul arpasını Ticaret Borsası'na getiren Çiftçi Anıl Ayas'a Ticaret Borsası ve ziraat odaları başkanları tarafından çeşitli hediyeler verildi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim