İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Adalar Porsuk Mevkiinde Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılıkla Mücadele Günü nedeniyle birtakım etkinlikler yapıldı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge ve birçok vatandaş katıldı.
KULLANIM YAŞI DÜŞTÜ
Etkinlikler öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Avşarbey, 'Dünyada her geçen gün artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için buradayız. Vatandaşlarımızın yoğun geldiği bu bölgede böyle bir etkinlik yapmak istedik. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu ateş artık büyüyor ve toplumun her kesimini etkilemeye başladı. Uyuşturucu kullanımı her geçen gün yaş olarak düşüyor. Bizler mevcut durumun kötüye gitmemesi için topyekûn bir mücadele vermeye çalışıyoruz. Sadece kamu görevlilerinin yapacağı bir iş değil, toplumun geneli bu konuda etkili görev almalı' diye konuştu.
NORO ANINDA BULDU
Uyuşturucuyla mücadelenin sadece emniyetin değil tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak konusu olduğunu dile getiren Bilge ise, 'Buradaki en önemli nokta uyuşturucu kullanan insanların tedaviye istekli olmaları. Bu bağlamda da spor etkinliklerinin bizim için önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu sokak etkinlikleri ile kişilere ulaşıp birkaç kişi de olsa etkileyebilirsek en büyük kazancımız bu olacaktır' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan sunumda Narkotik Köpek Noro, kendisinden saklanan uyuşturucu maddesini buldu. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi Eko Şhow, gösteri yaptı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim