Eskişehir Turizm Birliği Oteller Konseyi Başkanı Deniz Demir, Eskişehir'deki otellerden elektrikli bisiklet ve scooter kiralama uygulamasını başlatacaklarını söyledi. Hedeflerinin gaz salınımını azaltmak ve şehirde daha hızlı gezilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Demir, özellikle yabancı turistlerin bu uygulamayla yakından ilgileneceklerini düşündüklerini kaydetti.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM HEDEFİ
Sürdürülebilir turizm ve akıllı kentler kapsamında akıllı şehir yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Demir, 'Yani akıllı şehir nedir? Bisikletiyle, elektrikli bisikletleriyle şehirde ulaşımın kolay bir şekilde sağlanmasıyla özellikle yakıt fiyatları son dönemde ciddi oranda arttı. İnsanlar arabalarını park ediyorlar. Hem şehir içinde gaz salınımını azaltmak hem trafik yoğunluğunu azaltmak için yaptığımız bir proje var. Bisikleti 2 yıl önce yapmıştık. Bununla ilgili bir ödül de almıştık zaten. Şimdi bunun elektriklisini yapıyoruz. Ve bütün otellere de elektrikli şarj istasyonları koyuyoruz. Bu özerlikle Avrupalı turist anlamında İtalyanları, Fransızları, İngilizleri, Amerikalıları buraya çekmek için yaptığımız bir şey. Bu lokatif bir turizm hareketi. Bunu başarırsak Eskişehir'i birçok dünya ülkesinde tanınabilir, bir navigasyon haritası oluşturup buraya ekletmek amacındayız. Bu da tabi ki döviz bazlı girdilerin yani turizm anlamında şehrimize daha fazla olması anlamına geliyor. Yani otel kalitelerinin yükselmesi, yeni yatırımların teşvik edilmesi anlamında güzel bir hamle olacak. Bunu da çok kısa bir sürede bütün Eskişehir otellerine yayacağız inşallah' diye konuştu.
OTELLERDEN KİRALANACAK
'Maksat trafik yoğunluğunu azaltmak, gaz salınımını azaltmak insanları şehri kolay ve özgür şekilde gezmesini sağlamak' diyen Demir, 'Her otelin bu sürece katılması lazım. Bu da arz talep. Bisikletler arz talep. Bisikletleri ücretsiz veriyoruz otellere ama elektrikli bisikletler maliyetleri yüksek cihazlar olduğu için bunları kiralama yöntemi yapacağız. Yani 'rent a car' gibi 'rent a bike, rent a scooter' Cüzi miktarlarda olacak bunlar. Ama otellerden kiralanacak. Şehri daha kolay, daha hızlı bir şekilde dolaşsınlar istiyoruz. Temiz çevre anlamında da önemli bir çalışma' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim