Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bir araya gelen kortej ekibi, Valilik Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna tarafından karşılanan grup, valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

18 ülkeden 100 okulun katılımıyla düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de bundan sonra geleceğin bilim adamlarının yetiştiği, buluştuğu ve kenti daha da ileri noktalara getirecek değerlerin ele alınıp başkalarıyla keşfedildiği ve ellerinden tutulduğu bir ortamın altyapısını oluşturduklarını aktardı.

Aynı zamanda bir bilim, kültür ve sanat okulu kurarak üstün yetenekli çocukların ellerinden tutacaklarını kaydeden Vali Tuna, şöyle devam etti:

'Geçmişte atalarımızın bize bıraktığı bu ilim, bilim mirasını bugün kendi çocuklarımızın daha öteye götürmesi, taçlandırması suretiyle hem Eskişehir'in vizyonuna önemli bir katkı sağlamış olacağız. Eskişehir artık daha çok bilimle anılır hale gelecek. Zaten kültür ve sanatta önemli bir noktada ama bundan sonra bilim açısından da önemli bir hale getirmek için hayati adımlar atıyoruz.'

Olimpiyatlara bin civarında öğrencinin başvurduğunu ancak içlerinden 100 tanesini seçebildiklerini ifade eden Vali Tuna, önümüzdeki 2 gün içerisinde öğrencilerin başarılarının ölçüleceğini vurgulayarak, 7 Haziran Cumartesi günü ödül töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim