Yaz boyunca düzenlenen kamplarda, gençlerin dayanışma, yardımlaşma ve gönüllülük bilincini geliştirmeleri amaçlanıyor. Sanat, teknoloji ve gastronomi gibi farklı temalarla zenginleştirilen programlar arasında, 'İyilik Şefleri' temasıyla düzenlenen sosyal gastronomi kampı dikkat çekiyor. Bu kampta, uluslararası başarılara imza atan şef ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu üyesi Ebru Baybara Demir, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul ve Zonguldak’tan gelen aşçılık bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek ilham verici bir atölye yürüttü.
Demir, gençlere “Sizler yerinizde kalın, ülkenizin değerlerini yemeklerinize yansıtın” mesajını vererek sosyal gastronomi anlayışını aktardı. Kızılay’a da teşekkür eden Demir, “Kızılay’ın ülkenin geleceğine verdiği değeri bizzat gördüm” dedi.
Heybeliada kampında ayrıca, 'İklim Dostu Gönüllülük' teması altında Bilecik, Osmaniye, Şanlıurfa ve Kütahya’dan gelen 80 öğrenci iklim değişikliği ve çevre dostu üretim konularında bilgilendirildi. Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş, gençlerle atık yönetimi ve döngüsü üzerine önemli bilgiler paylaştı.
Ankara’daki Çamkoru Gençlik Kampı ise 21 ilden 400 öğrenciyi ağırlıyor. Doğa ile iç içe gerçekleşen bu kamp, gençlerin sosyal ve bireysel gelişimlerine destek olmayı sürdürüyor.