Parti binasında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Adar, Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremden sonra ortaya çıkan tablonun içler acısı olduğunu söyledi.
ŞEFFFAF OLMALI
'Ülkemiz yine son günlerde deprem felaketiyle uğraşmakta' diyen Adar, 'Ciddi anlamda hasar oluştu. Çocuklarımızın 15 günlük tatilde olması nedeniyle okulda yakalanmadılar. Ancak 1999'dan bu yana hiçbir onarım okullarda gösterilmedi. Her depremde bazı şeyler söylüyoruz ve orada kalıyor. Özel İletişim Vergisi konuldu 2004 yılında kalıcı hale getirildi. Burada toplanan paranın 65 milyar lira olduğu söylendi. Bu parayla ne gibi önlemler yapıldığı sorulduğunda hesap vermek zorunda değiliz deniliyor. Devlet harcamalarda şeffaf olmalı. O vergiyi bunun için koydunuz ve o nedenle yerine getirilmeli. Ama ne yazık ki hesap verilmeyeceği konusunda kararlı olduklarını söylüyorlar' diye konuştu.
CHP DÜZEN KURACAK
Deprem bir konuyu daha beraberinde getirdiğini belirten Adar, 'Kızılay'da toplanan paralar afet için kullanılır. Ama oradaki paraların nerede kullanıldığını son günlerde görüyoruz. Yapılan bağışların bir kısmı Ensar Vakfına oradan da ABD'de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı'na aktarılıyor. Bu nasıl bir ilişki ağıdır. Bütün bunları görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. İşin çivisi çıktı birlik olmak ve kenetlenmek zorundayız. Türkiye'nin kurtuluşu için savaşmalıyız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Yapılacak en güzel şey bir arada olabilmek. Türkiye'de yeni bir düzen kurmak gerek. CHP bu düzeni kurmaya çok yakın. CHP artık iktidar yürüyüşüne başladı' ifadelerini kullandı.
ADAY OLACAK
Adar, partilerinin kongre sürecinin devam ettiğini belirterek 23 Şubat Pazar günü Mavi Ada davet salonlarında yapılacak olan il kongresinde kendisinin de aday olduğunu yineledi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim