Perinçek Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezinde vermiş olduğu konferansta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Sivil Toplum kuruluşlarına, sendikalara ve siyasi partilere seslenen Perinçek, ' Bir araya gelmeliyiz. Ortak bir aday belirlemeliyiz ve onun etrafında birleşmeliyiz. Türkiye'de birleşmenin yolu da Atatürk'tür. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül vesaire. Bunların hiçbiri Çankaya'ya çıkamazlar. Çankaya'ya Samsun'dan çıkılır. Önümüzde bizim için model Atatürk'ün Çankaya'ya çıkması. Atatürk Çankaya'ya nasıl çıktı? Samsun'dan çıktı. Yani bir İstiklal Savaşı'yla bir Cumhuriyet Devrimi'yle çıktı. Şimdi Türkiye, öyle bir Cumhuriyet Devrimi'nin tamamlanmasının ve tekrar bağımsızlığını kazanmasının eşiğinde, bunun koşulları oluşuyor. Çankaya seçimi bu açıdan son derece can alıcı ve önemlidir. Milli güçlerin bir ortak aday belirlemesinin önemli olduğunu görüyoruz çünkü Tayyip Erdoğan'ları, Abdullah Gül'leri Çankaya'dan indirmek için böyle bir milli ortak adaya ihtiyaç var. O adayı şöyle tanımlayalım; Atatürk'ün Çankaya'sına yakışan bir kişilik olmalı. Biz diğer milli kuvvetlerle bu adayı belirlemenin doğru olacağı kanaatindeyiz' şeklinde konuştu.

BDP'nin oyunu alan kaybeder

Kürtlerin oyunu almak için PKK'nın programlarını uygulamaya çalışanlar olduğunu belirten Perinçek şöyle konuştu: ' BDP'nin oyunu kim alacak? Anahtar partiymiş. Evet anahtar parti. BDP'nin oyunu alan kaybeder. O anlamda anahtar. Ters anahtar, kapıyı açmayan kör anahtar. Biz Kürt yurttaşlarımızı Cumhuriyet güçleri olarak ancak Türkiye'nin birliğini savunarak kazanırız. Bunu anlatacağız. Yoksa efendim PKK'nın peşinden gidiyorlar, ben de PKK'ya benzeyen programlar yapayım da Kürtlerin oyunu alayım. Bu görüş terstir. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü önümüzdeki dönem göreceksiniz hızla yükselen seçenektir' ifadelerini kullandı.

O adayın kazanacağından küçük bir şüphem yok

Konferans sonrası katılımcılardan soru alan Perinçek, ' Nasıl bir aday istiyoruz? Birleşmek için bize öneriniz nedir?' sorusuna 'Adayı İşçi Partisi olarak biz belirlemeyeceğiz, adayı birlikte belirleyeceğiz. Adayı belirleyen İP'den geniş tanımlıyoruz. İP aday çıkartmayacak. Atatürkçü Düşünce Derneği'de TGB,ÇYDD, emekli olan askerlerimiz diğer sendikalar ve bunlar ve şahsiyetlerimiz bir Metin Feyzioğlu, Yılmaz Büyükerşen, milletvekilleri, giderek kurum olarak CHP, MHP,İP başka parti varsa o bir zeminde buluşup bir aday çıkartmak gerekir. Zeminde siyasi partiler var. Cumhuriyet kitle örgütleri var. Bu örgütler ve siyasi partiler veya AKP'nin karşısında durduğunu söyleyen partiler bir araya gelerek bir ortak aday belirlemeli. Metin Feyzioğlu, Yılmaz Büyükerşen gibi şahsiyetleri de çağırıp vatanseverlik ekseninde kazanılacağı büyük bir gerçek. Ortak aday çıkartılır ve o adayın kazanacağından küçük bir şüphem yok' şeklinde cevapladı. Perinçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini de belirtti. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim