Altın fiyatlarında son durum... (28 Kasım 2025 Cuma)
Altın fiyatlarında son durum... (28 Kasım 2025 Cuma)
İçeriği Görüntüle

Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, son dönemde şap hastalığı ve üretim yetersizliği iddialarına yanıt verdi. Keskin, TÜİK verilerinin et ve süt üretiminde kayda değer bir düşüş yaşanmadığını ve üretimin tüketim talebini karşılayacak düzeyde olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM ÖNCELİK OLARAK KORUNUYOR

Keskin, üretim süreçlerinin aksamadığını ve modern hayvancılık uygulamaları ile verilen destekler sayesinde üretim kapasitesinin korunduğunu vurguladı. Vatandaşların resmi verilerle bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Keskin, spekülatif açıklamalara itibar edilmemesini önerdi.

HAYVANSAL GIDA ARZI GÜVENCE ALTINDA

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikaları, et ve süt arzının sürdürülebilirliğini garanti altına alıyor. Keskin, “Üretmeye devam ettiğimiz sürece, hayvansal gıda arzımızda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ