Etkinliğe Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, milli eğitim şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
YERLİ ÜRÜN TERCİH EDİLMELİ
EOSB Başkanı Nadir Küpeli, 'Sanayilerin yeni yeni atılımları yapması bütün ihtiyacımız olan ana ürünlerin ülkemizde yapılıyor olması göğsümüzü kabartıyor. Bize bizden başka dost yok. Kendi ülkemize, ürünlerimize, markalarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bizler çok üreteceğiz kaliteli ve ülkemizde üreteceğiz sonra diğer ülkelere satacağız' ifadelerini kullandı.
DAHA AZ GOL YİYECEĞİZ
Öğrencilere cari açığı anlaşılır bir dille anlatan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Cari açığı kapatmak için üretmemiz ve kendi malımızı kullanmamız gerekiyor. Yurtdışından fazla gol yemememiz gerekiyor. O yüzden daha az gol yiyeceğiz' diye konuştu.
25 FİRMA SİZİNLE
ETO Başkanı Metin Güler ise '25 üretici firmalar sizinle birlikte. En büyük rakibiniz yanınızda. Sizlerin girişimci olmanız lazım. Bunun yolu da buradaki firmaların işe nasıl başladığını öğrenmenizle başlıyor' dedi. Konuşmalar sonrası katılımcılara teşekkür belgesi verildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim