Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, 'Türk Dünyası'nın her noktasından Eskişehir'de gerçekleştirilen buluşmalar, kalıcı dostluklara temel teşkil edecektir' dedi.

Eskişehir'in bundan sonra Türk Dünyası'nın buluşma noktalarından biri olarak yoluna devam edeceğini kaydeden Vali Tuna, 'Bu vesileyle kalıcı eserler yapmak istiyoruz. Kültür ve sanat faaliyetlerini teşkil edecek mekanlar bu açıdan önemlidir. Eskişehir'de bunun altyapısını oluşturacak eserler bırakmak istiyoruz. Eskişehir Valisi ve 2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olarak buradan tüm dünyaya ve Türk Dünyası ülkelerine bir ses, bir mesaj vermek istiyoruz. 'Dilde birlik, fikirde birlik, işte birlik' sloganıyla aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirerek çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Aynı zamanda bize ait olan kültür mirasımızı, tüm zenginliklerimizi sadece Türk dünyasına değil, bütün dünyaya aktarmamız çok önemli. Sadece, bulunduğumuz bölgede değil, aslında tüm dünyaya da örnek olabilecek, barış, dostluk ve kardeşliğin gelişmesine yönelik evrensel unsurlar içeren büyük bir kültürün sahipleriyiz. Yunusemre'nin, Nasrettin Hoca'nın, Mevlana'nın ve Ahmet Yesevi'nin bağrından çıktığı çok önemli binlerce yıllık bir mirasın bugünkü varisleriyiz. Bunun bilincinde olarak, çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Ben tekrar misafirlerimize hoş geldiniz diyor, Eskişehir'de kaldığınız süre içerisinde hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum' diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı'nda Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de bulunmaktan mutlu olduklarını ifade eden konuk milletvekilleri de Vali Tuna'ya, göstermiş olduğu misafirperverlik için teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim