Odunpazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Gündem maddeleri görüşülmeden önce bir süredir Covid-19 tedavisi gören ve yaşamını yitiren belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Mustafa Olgaç için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Olgaç'ın ailesine baş sağlığı dileyen Başkan Kurt, 'Mustafa kardeşimiz yaklaşık 30 yıldır Eskişehir'de belediyeciliğe hizmet veren biriydi. Acımız büyük. Ailesine sabırlar diliyorum' dedi.
SAYI SÜREKLİ ARTIYOR
Daha sonra İçkili Yerler Tespit Komisyonu'na gelen ve içkili yerler bölgesinin belirlenmesi ile ilgili madde görüşüldü. Maddeye karşı oy verme gerekçesini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Fatih Mehmet Özlü, 'İçkili bölge sayısı sürekli artıyor. Odunpazarı'nda iki katına çıkmış durumda. Odunpazarı'nda şu an 166 içkili bölge varken buna 92 içkili bölge daha ekleniyor. Bu kadar içkili yerin güvenliği nasıl sağlanacak? Emniyet birimleri de asayiş açısından uygun olmadığını söylüyor. Bu bölgeler gençlerin yoğun olduğu yerler. Gençleri daha doğru alışkanlıklara yönlendirmeliyiz. Şehrimizde Barlar Sokağı olarak geçen bölgede yaşayan vatandaşlar bu sokaktan rahatsız. Bu yüzden karşı oy vereceğiz' diye konuştu.
TALEP VATANDAŞTAN
CHP'li Meclis Üyesi Ömer Faruk İnan ise, bölgeleri AK Partili meclis üyeleri ile birlikte gezdiklerini söyleyerek, 'Fiyatların yüksek olması sebebiyle sahte içkiden son günlerde ölen vatandaşlarımız var. Bizler vatandaşlardan gelen talepleri değerleriyoruz' yanıt verdi.
KAÇAK ALKOLÜ ENGELLEYECEK
CHP'li Meclis Üyesi Emre Genç de emniyetin bir ton kaçak alkol bulduğunu bu karar ile bunların da önüne geçileceğini söyleyerek, apartmanların altına alkollü mekan açılacağı zaman apartmanda yaşayan insanlardan onay alındığını ifade etti.
BAŞKA YERE TAŞINABİLİR
AK Partili Murat Özcan ise, 'Sayıları talep doğrultusunda artılabilir. Bizim altını çizdiğimiz nokta başka. Okulların olduğu bir bölge. Başka bir yere taşınabilir. Gençlerimizi korumak adına hepimiz dikkat etmeliyiz. Hassasiyetler bellidir. Bunu siyasi olarak algılamak doğru değil. Bu konunun tekrardan planlanmasını talep ediyorum' şeklinde konuştu.
OBJEKTİF OLMALIYIZ
İşin siyasi malzeme yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Başkan Kurt, 'Hukuki bir talep var. Hukuka uygun olarak bir karar vermemiz lazım. İçkili yerler bölgesi ilan etmek ne CHP'lilerin işi ne de karşı çıkmak AK Partililerin işi. Değerlendirmeyi objektif yapmalıyız. Yönetmeliğin 30. Maddesi ortada. Kriterleri doğru uygulamalıyız. Biz suçla, suçluyla bu işi açıklamayız. Türk toplumunda yüz yıllardır alkol var. İhtiyaç duyuyorsa insanlar mekan açar. 200 metre ötesinde başka bir mekana Turizm bakanlığı ruhsat veriyor birbirimizi kandırmayalım. Vatandaşın en doğal hakkı. Anayasada olan ticaret yapma hakkı bu. Şartlar uygunsa kimse bunu engelleyemez. Karşı çıktığınız bir mekana Bakanlık izin verdi. Şartlar uygundur. Şartları uygun olan herkes buna müracaat eder. Çok abartmanın anlamı yoktur' ifadelerini kullandı.
YEDİ SOKAK BİR CADDE
Konuşmaların ardından Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Millet Caddesi, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak, 511. Sokak oy çokluğu ile içkili yerler bölgesi olarak tespit edildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim