6.8 şiddetinde gerçekleşen ve İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde ağır hasarlar oluşturan deprem sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile iletişime geçti.
DESTEĞE HAZIRIZ
Eskişehir olarak her türlü desteğe hazır olduklarını Soyer'e ilettiğini ifade eden Başkan Büyükerşen, 'Deprem sonrası enkaz bölgelerinde kargaşaya mahal vermeden ekiplerin rahatlıkla çalışabilmesi özellikle ilk 36 saatte büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden Tunç Başkan ve ekibi ile sürekli irtibat halinde, onlardan gelecek talepler doğrultusunda hareket etmek istedik. Enkaz ekiplerinin dönüşümlü çalışabilmeleri için arama kurtarma ekiplerimizi hemen İzmir'e gönderdik. Daha sonra da hem İzmirlilerin hem de sahada çalışan ekiplerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan içme suyu konusunda gelen talep ile Kalabak Suyumuzu İzmir'e gönderdik. Sayın Soyer'e de ifade ettiğim üzere hem Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hem de Eskişehir olarak her türlü desteğe hazırız' diye konuştu.
TALEPLERİ BEKLİYORUZ
'Duyarlı hemşehrilerimizden birçok mesaj ve telefon alıyoruz' diyen Büyükerşen, 'Onlar da İzmir için bir şeyler yapmak istediklerini dile getiriyorlar. Oradaki çalışmaların rahatlıkla yürütülebilmesi için de İzmir'de bir kargaşaya mahal vermemek çok önemli. O yüzden bizler İzmir'den gelecek talepleri beklemeye devam edeceğiz' diyerek İzmir'de deprem nedeniyle kaybedilen yurttaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diledi. HM
Editör: TE Bilisim